Невероятна кайсиева торта - наслада за всички сетиваНеобходими Продукти● готови

...
Невероятна кайсиева торта - наслада за всички сетиваНеобходими Продукти● готови
Коментари Харесай

Домашна торта Кайсиева наслада

Невероятна кайсиева торта - приятност за всички сетива

Необходими Продукти

● подготвени блатове - 3бр.
● компот от кайсии - 2бр.
● шоколад - 300 г млечен
● цедено кисело мляко - 200 г
● кристална захар - 3 с.л.
● натурално нишесте - 2 с.л.
● нектарини - 3 бр. пресни

За украсата


● какаови бисквити - 1/2 пакет
● кафява захар - 2 ч.л.
● какао - 1 ч.л. на прахуляк
● кайсии - 3 бр. пресни
● банан - 1/2 бр. огромен
● ягоди - 5 бр.
● лимони - 1/2 бр.
● шоколадови пръчици - за поръсване

Начин на подготвяне

1. Взимаме една приблизително огромна купа и в нея смесваме шоколада (разтопен на водна баня и леко охладен) и цеденото кисело мляко, с цел да се получи като шоколадов крем.

2. Избираме подобаващ поднос за торта и на дъното му слагаме малко от крема (една чаена лъжичка). Взимаме единия от блатовете и деликатно го слагаме в центъра на съда и го фиксираме върху крема, с цел да не се мести. Сиропираме го с няколко лъжици прецеден сок от компота.

3. Върху него мажем хубаво с шоколадовия ни крем, благодарение на лъжичка или сладкарска силиконова шпатула. Заглаждаме и подравняваме от всички страни деликатно. Стремим се да е нанесен отмерено кремът и с идентична дебелина по целия диаметър на тортата.

4. Измиваме нектарините, белим ги, разделяме ги на две равни елементи, отстраняваме костилките и ги режем на тънки полумесеци. Редим половината от тях върху крема. Отгоре върху тях с лек напън с ръка слагаме втория блат и процедурата се повтаря.

5. След като сложим третия блат от нашата плодова торта, го намазваме с шоколадовия крем и благодарение на шпатулата мажем и стените. Стремим се да покрием страниците на тортата, тъй че да не се виждат блатовете (може да употребявате ножче).

6. Изваждаме плодовете от двата компота, белим ги и ги пасираме, с цел да стане кайсиево пюре. Количеството на пюрето би трябвало да се получи 400 г (ако е по-малко, долейте от сока на компотите и още веднъж пасирайте).

7. Взимаме една дребна тенджерка и слагаме в нея първо захарта и нишестето. След това прибавяме и кайсиевото пюре. Бъркаме благодарение на ръчна бъркалка, до момента в който заври и се сгъсти нашата глазура. След като се получи желирана текстура, го махаме от котлона и го оставяме встрани, да се охлади.

8. Изсипваме към този момент поизстиналата кайсиева глазура върху тортата и заглаждаме (ако протече по страниците на тортата, не се притеснявайте).

9. В дребна купичка трошим бисквитките дружно с кафявата захар и какаото. Трябва да се получат какаови трохи за декорацията.

10. Аранжираме тортата, като върху половината от нея слагаме натрошените какаови бисквитки и редим пресни плодове (аз използвах кайсия, ягода, банани и лимон).

11. Прибираме тортата в хладилника за няколко часа, преди да я поднесем с усмивка.

Изключително подобаваща торта за рожден ден, имен ден или просто празненство с другари. Всеки, който опита домашната торта Кайсиева приятност, ще я помни за дълго, а точно това е търсеният резултат за една стопанка. Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР