Неведнъж сме говорили по темата, но сега, предвид усложнената пътна

...
Неведнъж сме говорили по темата, но сега, предвид усложнената пътна
Коментари Харесай

Защо трябва да караме със зимни гуми през зимата

Неведнъж сме говорили по тематиката, само че в този момент, поради усложнената пътна конюнктура в страната още веднъж ще напомним на водачите на моторни транспортни средства, че макар че в Закона за придвижване по пътищата не е наложително, е мощно целесъобразно да се кара със зимни гуми.

В дни като тези дословното съблюдаване на закона няма да ви помогне, тъй като в Закона е казано единствено, че водачите могат да карат с гуми, чийто протектор е бездънен минимум 4 мм. Но това могат да са остарели гуми или такива, предопределени за лятото.

А добре знае се, че консистенцията на каучуковата примес в летните гуми е напълно друга от тази на зимните и при ниски температури тя се втвърдява много повече от нужното. Това от своя страна води до понижаване на сцеплението сред гумата и пътната настилка.

И още нещо - остарялата гума, без значение от дълбочината на грайфера си, не има свойствата на новата, което също крие много опасности, изключително при шофиране през зимата. Естествено, че най-важно е деликатното шофиране, само че хубавите зимни гуми могат да ви спестят много неприятности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР