Неумолимата борба на Пекин с огнищата на коронавируси като част

...
Неумолимата борба на Пекин с огнищата на коронавируси като част
Коментари Харесай

Covid-локдауните вредят на китайските ИТ гиганти

Неумолимата битка на Пекин с огнищата на коронавируси като част от политиката на нулева приемливост към Коронавирус докара до доста закъснение на китайската стопанска система. Поради строгите санитарни ограничавания, наложени от управляващите, огромните китайски софтуерни компании означиха забележителен спад в продажбите, което докара до най-лошия тримесечен растеж в историята им.

Гигантът в електронната търговия Alibaba за първи път в историята си означи доста невисок растеж на приходите за тримесечието на годишна база, до момента в който Tencent, притежател на месинджъра WeChat и една от най-големите компании за игри в света, регистрира първия в историята си спад на продажбите.

JD.com, втората по величина компания за електронна търговия в Китай, регистрира най-слабия растеж на приходите в историята си, а производителят на електрически коли Xpeng регистрира по-голяма от предстоящата загуба за тримесечието и също по този начин показа по-слаба от предстоящото прогноза за идващото тримесечие, като даде обещание да достави сред 29 000 и 31 000 автомобила. Заедно тези компании имат пазарна капитализация от над 770 милиарда $.

През последното тримесечие в Китай се следи внезапен скок на случаите на ковид. За да се преборят с разпространяването на пандемията, управляващите постановиха няколкоседмично затваряне на огромни градове, в това число Шанхай, и организираха всеобщи проби на популацията.

Икономиката на Китай набъбна с едвам 0,4% през второто тримесечие, което се отрази на потребителското търсене и на разноските на фирмите за реклама и калкулации в облак.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР