Неудобните артефакти на Джазиа Уитни от мина в Калифорния …През

...
Неудобните артефакти на Джазиа Уитни от мина в Калифорния …През
Коментари Харесай

Неудобните артефакти на Джазиа Уитни от мина в Калифорния

Неудобните артефакти на Джазиа Уитни от мина в Калифорния …През 19-ти век, в дълбините на така наречен Трапезна планина в американския щат Калифорния и в други планини на Сиера Невада, са открити стотици артефакти в антични пластове, които са на десетки милиони години.В средата на XIX век, до момента в който добиват злато, миньори откриват стотици изкуствени каменни артефакти, както и човешки скелети, надълбоко в планинските тунели на Сиера Невада (Sierra Nevada), Калифорния. Тези кости и артефакти са открити в геоложки пластове, датиращи от еоценския интервал, т.е. към 33-55 милиона години.Тези открития са обявени на научния свят от доктор Джазиа Уитни, основен държавен геолог на Калифорния, в книгата му „ Златните мини на Сиера Невада “, оповестена от Музея на Пийбоди в Университета на Харвард през 1880 година

 1 600x420 - Неудобните артефакти на Джазиа Уитни от мина в Калифорния
Никой от сериозните учени обаче не обръща особено внимание на книгата му, защото датирането му опонира на всички теории за произхода на индивида.Когато през 1849 година в античните речни корита на планините Сиера Невада е намерено злато, златотърсачи стартират да се стичат в Калифорния. Докато някои избират по-лесния метод за рандеман на злато, измивайки златоносния пясък, други стартират да копаят в планинските скатове, правейки дълги тунели в планините.Скоро, те стартират да се натъкват на разнообразни предмети, които са като че ли вградени в античната канара. Попадат и на човешки скелети, само че те са доста по-малко от артефактите, които са стотици.
Уитни научава за тези открития посредством клюки и те доста го заинтригуват. Вярно е, че той отхвърля много артефакти, открити в повърхностни утайки или по време на хидравлични работи, като съмнителни, защото е невероятно да се удостовери тяхната възраст.Но предметите, открити в по-дълбоките тунели, могли да бъдат датирани с огромна акуратност. Уитни пресмята, че пластовете, в които са били открити, датират минимум от плиоцена, което им дава възраст от 5,3 – 2,5 милиона години.По-късно, геолозите стигат до заключението, че доста пластове на местата, посочени от Уитни, принадлежат към еоцена, който дава датировка от 55 – 33 милиона години.Много от тунелите, които Уитни е посетил, са в планина, която се намира в региона на Тулум, Калифорния. Там, с цел да се доближат златоносните пластове, е належащо да се пробият дебели пластове базалтова вулканична канара, наречена латит (Latite).Този латит е датиран от геолозите в еоценския интервал, а доста от миньорските тунели, в които са открити артефакти, са на стотици фута под латита. Тоест, същинското датиране на изкуствените артефакти може да е даже по-старо.Четете още: Неудобният артефакт: Храмът на Юпитер в БаалбекНай-известната находка на Уитни е по този начин нареченият Череп на Калаверас, открит от миньор на дълбочина 130 фута. Когато черепът попада в ръцете на Уитни, той го афишира за същински и заключава, че идва от плиоцена – преди 5,3 – 1,8 милиона години.В същото време, черепът наподобява много актуален, а човек от „ съвременен вид “ се появява на земята не по-рано от преди 200 хиляди години.

 2 1 600x492 - Неудобните артефакти на Джазиа Уитни от мина в Калифорния
Това датиране бързо е подложено на критика от други откриватели, вярвайки, че черепът е на най-вече 1000 години. По-късно, се появяват известия, че черепът е фалшификат, основан от миньори, с цел да „ изиграят номер “ на учените.Някои от другите артефакти от Трапезната планина са пестик и хаван от хоросан. Те са открити през 1877 година, от Дж. Хил в тунел под латита и също са датирани в еоценската ера – 33 – 55 милиона години.

 3 600x275 - Неудобните артефакти на Джазиа Уитни от мина в Калифорния
Уилям Б. Холмс, антрополог от Института Смитсониън, споделя за книгата на Уитни: “Ако професор Уитни изцяло оцени историята на човешката еволюция, както се схваща през днешния ден, той не би посмял да разгласи дефинираните изводи, макар впечатляващото количество доказателства, с които се сблъска. ”С други думи, в случай че доказателствата не дават отговор на теорията, те би трябвало да бъдат оставени настрани и да не се приказва повече за тях, което се случва с констатациите на Уитни.Днес, някои от артефактите, упоменати от Уитни, към момента се намират в Музея по антропология на Фийби Хърст в Калифорнийския университет, Бъркли. И към тях няма необикновен интерес от страна на учените …Това е още един образец за „ замитане “ на неуместни артефакти …
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР