Нетфликс изтегля филмите си от предстоящия Международен кинофестивал в Кан,

...
Нетфликс изтегля филмите си от предстоящия Международен кинофестивал в Кан,
Коментари Харесай

Нетфликс няма да участва в извънконкурсната програма на кинофестивала в Кан

Нетфликс изтегля филмите си от идния Международен кинофестивал в Кан, Франция, откакто уредниците му постановиха възбрана продукциите на стрийминг платформата да вземат участие в конкурсната стратегия, оповестяват Асошиейтед прес и Ройтерс.


В изявление за " Варайъти " Тед Сарандос, който дава отговор за медийното наличие на Нетфликс, е декларирал, че е безсмислено филмите на стрийминг платформата да бъдат показвани в Кан, откакто уредниците на проявата са трансформирали разпоредбите.

През март шефът на кинофестивала Тиери Фремо заяви, че заради отхвърли на Нетфликс филмите на стрийминг платформата да бъдат популяризирани в киносалоните във Франция, те няма да бъдат позволени до съревнованието за влиятелната премия " Златна палма ".
Фремо съобщи, че макар възбраната за присъединяване в конкурсната стратегия, филмите на Нетфликс могат да бъдат прожектирани отвън нея.

" Нетфликс няма да взе участие без правото да се съревновава. Не мисля, че има смисъл да демонстрираме филмите си отвън конкурсната стратегия. Правилото беше въведено тихомълком поради Нетфликс, а Тиери даде това ясно да се разбере, когато го огласи. Ние желаеме филмите ни да имат равни прави с останалите. Ако приемем техните правила, рискуваме продукциите ни и основателите им да бъдат третирани неуважително на фестивала. Те зададоха тона. За нас няма да е добре да бъдем там ", споделя Тед Сарандос.

Според френските закони филмите не могат да бъдат предавани от платформи за домашно забавление до 36 месеца след излизането им по кината. Миналата година два кино лентата на Нетфликс бяха включени в конкурсната стратегия на Кан, което провокира остро неодобрение измежду френските притежатели на киносалони и професионалните организации.

Филмът " Ярко " ( " Bright " ) с Уил Смит е измежду дребното истински продукции на Нетфликс, които стрийминг платформата сподели в лимитирани брой киносалони. Повечето огромни вериги отхвърлят да прожектират филми на Нетфликс, защото те излизат по едно и също време и онлайн. За съпоставяне - филмите на обичайните студиа нормално се прожектират извънредно единствено в киносалоните за към три месеца.

Тед Сарандос е декларирал още, че той персонално няма да участва на кинофестивала в Кан сред 8 и 19 май, само че представители на Нетфликс ще бъдат на Френската Ривиера на " лов за филми ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР