Несполучлив опит за всяване на паника със слухове за отнемане

...
Несполучлив опит за всяване на паника със слухове за отнемане
Коментари Харесай

Емисари пробвали да паникьосат и Факултета

Несполучлив опит за всяване на суматоха със клюки за лишаване на деца е имало и в столичния ромски квартал " Факултета ". Това е станало предходната седмица, разбра се от думите на просветния министър Красимир Вълчев пред медиите в НДК.

Вълчев разяснява суматохата, заразила сливенските, ямболските и карнобатските роми през вчерашния ден. В София внушенията, че ще се лишават деца са били направени " не по електронен път, а посредством циркулиране на квартала, посочи Вълчев. Тролове и пастори в кв. " Надежда " са изиграли роля, с цел да се сътвори суматохата измежду родителите, че ще им лишават децата, удостовери той и думите на премиера. Вълчев обаче не назова кой е главният провинен и пропагандатор за разигралия се панаир. Според министъра напрежението измежду родителите в Сливен е тръгнало от клипове, които те са получили. В основата на конспирацията били групи, които са срещу несъществуващата " тактика за детето ".

" Създалата се суматоха, че ще бъдат отнемани ромски деца в Сливен, е груба операция, дезинформация и незаконна корист със страховете на родителите, което граничи с опит да се унищожи просветителната система ", безапелационен беше просветителният министър.

Вълчев взе участие в кръгла маса на тематика „ Конкурентоспособност 2030/ Ключови компетентности за триумф “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР