Неслучайно народната медицина определя тахана като истински еликсир за общото

...
Неслучайно народната медицина определя тахана като истински еликсир за общото
Коментари Харесай

Таханът: Цери болен стомах, кости и нервна система

Неслучайно националната медицина дефинира тахана като същински балсам за общото здравословно положение на организма. Приеман заран на гладно по 2-3 с.л., той е чудесно средство за защита на стомашно-чревния тракт. Представата ни за тахана най-често включва хумус, халва, сос за салати или артикул за веган сладкиши. Той обаче също по този начин би могъл да бъде животоспасяващо лекарство. Едно ново изследване демонстрира, че таханът може да понижи риска от сърдечно-съдови заболявания с 39% единствено за шест седмици.

Таханът постоянно е препоръчван като натурална храна за всички, които желаят да бъдат здрави. За най-полезен се счита сусамовият тахан. Той съдържа редица потребни съставки – като растителни фибри, есенциални мастни киселини и калций. Едно от свойствата на тахана е благотворното му и успокояващо деяние върху храносмилателната и нервната системи. Той е сполучлив при редица стомашни проблеми, предлага при всевъзможни стомашни неразположения. За да бъде той най-полезен за вас и вашите близки, то го смесете с пчелен мед. За да се подготви, смесете тахана и меда в съответствие 1 към 1 или по ваш усет, да вземем за пример 2 към 1 в интерес на меда. От полученото се приема по 1 супена лъжица заран на гладно.

 Таханът не отстъпва на зехтина

във връзка с изгодата за кръвоносните съдове и костите. Според изследвания той има по-високо наличие на белтъци даже от сиренето, месото и соята. Приетото сусамово масло се усвоява изцяло от организма. В 100 г сусам могат да бъдат открити 30 г белтъчини, 60 г мазнини, 20 г въглехидрати, 4 г влакнини и 2.5 оксалати.

За стабилизиране на костната система се предлага студено пресован черен тахан. Той най-добре резервира в себе си всички витамини и минерали. В него се съдържат висококачествени мазнини, незаменими аминокиселини, витамини – Е, РР, В1, и микроелементи – силиций, фосфор, магнезий, калий, калций.

Сусамовият тахан е потребен както за деца, по този начин и за възрастни. Основната причина е високото наличие на калций. Той стабилизира костите на подрастващите и понижава разреждането на калция в костите при възрастните.

Таханът имам както вътрешно, по този начин и външно приложение. Външно се употребява при възпаления на гърлото, гласовия уред, зачервявания и изгаряния на кожата. Вътрешно като лекарство се употребява най-много при гастрит, колит и язва. Освен това работи добре при отслабнала имунна система.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР