Несигурността породена от кризисната ситуация с COVID-19 в Италия, ражда

...
Несигурността породена от кризисната ситуация с COVID-19 в Италия, ражда
Коментари Харесай

Революционна идея за довършване на сезона в Серия А

Несигурността подбудена от спешната обстановка с COVID-19 в Италия, ражда и разнообразни сюжети за приключването на сезона в Серия А.

Приоритет е да се избегнат загубите, които ще надвишават 700 милиона евро. В заключителните мачове би трябвало да се дефинира първенеца, квотите за евротурнирите и изпадащите тимове.

Вече се загатнаха датите 20 май и 28 май, само че е допустимо мачовете да започват и при започване на юни. La Repubblica пък излезе с информация за това, че цялото състезание може да се доиграе в Рим и покрайнините на столицата. Тази част на Италия беше наранена по-слабо от болестта, което е причина изискванията там по-рано да разрешат провеждането на спортни надпревари.
Идеята е всички 20 тима да бъдат събрани на лагер в региона на Рим, като по този метод пътуванията ще бъдат лимитирани до най-малко. Футболистите постоянно ще бъдат тествани за COVID-19, а също така ще имат задоволително време да влязат във форма след насилствената пауза.
Ако този вид се трансформира в действителност, по-голямата част от оставащите мачове ще се изиграят на "Олимпико " в Рим, само че проектът планува някои от дуелите да се състоят на 30-хилядния "Стадио Фламинио " в столицата и на стадиона на Фрозиноне който е покрай Вечни град.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР