Нещото, което звучи конкретно, е че съм искал подкуп от

...
Нещото, което звучи конкретно, е че съм искал подкуп от
Коментари Харесай

Иван Генов разказа искал ли е подкуп в сауната

Нещото, което звучи съответно, е че съм желал рушвет от предприемач да завоюва поръчка в " Козлодуй " от 3 млн. лева Такова нещо имаше през 2016 година, обади ми се един следовател и желае да отида при него да обсъдим сигнал. Отидох. Показа ми един печатан лист без име, неизвестен, като сигнал, че аз и въпросния предприемач със сауната съм му споделил, че може да завоюва, само че ще му коства 3 млн.

Казах му на следователя, че този господин го познавам от дълго време, съветски ученици сме, само че такова нещо не съм му казвал. Това съобщи пред БТВ някогашният шеф на АЕЦ " Козлодуй " Иван Генов, против който бяха повдигнати обвинявания по закона " Магнитски "
-->
" След като споделих, че подобен диалог не сме водили, следователят доста бързо одобри моите думи като правилни, той ми сподели показанията на този предприемач, той е написал и се е подписал, че се познаваме с него, само че такива диалози на такава тематика не сме водили. 

С това историята завърши и никой не ме е търсил. 

Питайте американците защо одобряват този факт, откакто одобряват неизвестен сигнал, откакто двамата участници отхвърлят. По какъв метод се потвърждава сигналът ли е истината или това, което двамата участници споделяме ", сподели още Иван Генов. 

„ Румен Овчаров, Александър Николов и Иван Генов са координирали между тях вземането на комисиони посредством корупционно пренасочване на договорите за услуги за АЕЦ “Козлодуй ” към личните си бизнес ползи, заобикаляйки контрола на българските органи посредством офшорно ръководство “, оповестяват от Министерството на финансите на Съединени американски щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР