Нещо страшно става над Северния полюс. Феноменът ще има огромни

...
Нещо страшно става над Северния полюс. Феноменът ще има огромни
Коментари Харесай

Нещо страшно става над Северния полюс. Обръща зимата в Европа

Нещо ужасно става над Северния полюс. Феноменът ще има големи последици като едно от тях е обръщането на зимата в Европа.

Над Северния полюс се образува нов полярен ураган, който бързо се укрепва, а с идването на зимата укрепването ще продължи, съобщи БЛИЦ.
-->
Полярният ураган от дълго време е повлиял на зимното време в Съединени американски щати, Канада и Европа, изключително в случай че стартира да се спуска. Той отразява силата на стратосферната полярна циркулация и през зимата има значение дали е мощна или слаба, тъй като основава напълно друг метеорологичен резултат на повърхността.

А точно, с наближаването на есента полярните райони стартират да се охлаждат, тъй като по-малко слънчева сила доближава до Северния полюс. Въпреки това, до момента в който температурите падат в полярните райони, атмосферата е към момента релативно топла на юг. Това основава температурна разлика сред полярните и субтропичните райони, причинявайки огромна циклонична циркулация с ниско налягане, която се развива в северното полукълбо и се простира от повърхностните пластове в атмосферата. Това е известно като полярен ураган, написа порталът " Severe Weather Europe ".

Голям циклон

Полярният ураган се държи като доста огромен циклон и обгръща северното полукълбо или по-скоро частта от северния полюс до по-ниските географски ширини. Присъства на всички атмосферни равнища и на разнообразни височини може да има разнообразни форми.

Този ураган прави разликата сред доста студена и снежна зима или топла и суха зима. Следователно, мощен полярен ураган нормално значи мощна полярна циркулация, която поддържа по-студен въздух в полярните райони. Това основава по-меки условия за огромна част от Съединени американски щати и Европа, което значи, че зимата може да е по-топла от междинното.

Идва студено време

Стратосферното изстудяване нормално стартира през август и се усилва през септември и октомври, до момента в който най-студеният интервал се доближава през ноември и декември, когато полярният ураган е най-силен.

Със захлаждането полярният ураган става все по-силен, тъй като е благоприятстван от разликата в температурата и налягането сред полярните и южните райони на северното полукълбо, написа Severe Weather Europe.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР