Нещата ще продължат да ескалират, имаме неадекватност от всички страни.

...
Нещата ще продължат да ескалират, имаме неадекватност от всички страни.
Коментари Харесай

Криминален психолог за протестите: Нещата ще продължат да ескалират

Нещата ще продължат да ескалират, имаме некомпетентност от всички страни. При състояние че има огромна група от хора, разграничи по специалност и възраст, някак си да противопоставяш огромно количество полиция ми стои малко предумишлено. Това съобщи в утринния блок на Нова телевизия престъпният психолог Тодор Тодоров във връзка ексцесиите в последните антиправителствени митинги.

,,Полицаите стоят като някакви жертвени агнета там - биват плюти, бити, палени... Когато имаш навалица, имаш анонимност и не се притесняваш за следствията и оттова подсъзнатието стартира да прави ужасни неща. Ако имаш разпознати нападателни хора, най-хубавото нещо е да ги изведеш и да вземеш ограничения, тъй като рано или късно и другите ще се подведат по тях'', добави още Тодоров.

На тези митинги в множеството случаи участват мирни хора, които не са отишли там да се бият с полицията, а да си изкажат мнението. Освен това самите служители на реда не желаят да си играят на нерви с протестиращите, те чакат нареждания, тъй като си имат началници, акцентира психологът.

,,Ще се стигне до доста по-сериозни ексцесии, апелирам се да се резервира здравият разсъдък. Не е добре да се стига до крайности и не добре да се отстояват безпринципни позиции'', уточни още той и добави, че футболните агитки, които съгласно него вземат участие в митингите, са привикнали с провокации и конфликти с полицията, заради което им се заплаща от избрани лица, с цел да всяват ужас и принуждение по площадите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР