Нещата, които причиняват нарушен имунитет и хипертония са едни и

...
Нещата, които причиняват нарушен имунитет и хипертония са едни и
Коментари Харесай

Кардиолог със съвети как да опазим сърцето си

Нещата, които предизвикват нарушен имунитет и хипертония са едни и същи - обездвижване, наднормено тегло, нездравословно хранене и недоспиване. Високото кръвно е белег, че хората водят вреден метод на живот, разгласи пред Българска национална телевизия доцент Сотир Марчев, шеф на Клиниката по кардиология на Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи.

В изискванията на изолираност доцент Марчев посъветва хората да спортуват, даже вкъщи - най-малко 35-40 минути физически натоварвания всеки ден.

Тези, които спят под 6 ч. по-често страдат от сърдечно-съдови болести. Защитните сили се синтезират по време на сън, добави доцент Марчев.

Другите негови рекомендации са:
Контакт с околните - колкото повече близки контакти има един човек, толкоз по-дълго живее;Избягване на отрицателните вести и коментари;Консумиране на повече варива, пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци, ядки и риба;
Сърдечноболните с COVID-19 би трябвало да се подготвят душевен да се борят с инфекцията в границите на 2 седмици, да не се опасяват от температурата до 38 градуса да вземем за пример, тъй като тя подтиква защитните сили на организма.

Месец и половина след преболедуването на COVID-19 хората не би трябвало да се претрупват, сподели още доцент Сотир Марчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР