Несериозно е да се тълкува уставът на БСП, че Нинова

...
Несериозно е да се тълкува уставът на БСП, че Нинова
Коментари Харесай

Първанов: Нинова може да стои и по-дълго от Путин начело на БСП! Ще се топим като ланския сняг

Несериозно е да се пояснява уставът на Българска социалистическа партия, че Нинова има право на нов мандат – тя може да стои и по-дълго от Путин отпред, само че от това единствено ще се топим като ланския сняг, споделя президентът (2002-2012), който е основател и почетен ръководител на АБВ, в изявление за „ 24 часа “.
„ Не знам дали чакам, само че бих желал единство на левите сили – по този начин, както направихме на локалните избори към Ваня Григорова в борбата за София. Обединихме се и получихме добър резултат. Да не кажа, че може и да сме спечелили тези избори, както демонстрират в този момент делата по отношение на резултатите. Но не виждам такава настройка. По-скоро наклонността за сцепване и разделяне продължава. Хората, които движеха партийната организация в столицата, бяха наругани и дистанцирани. Може би ще бъдат и изгонени след тези избори, които бяха планувани в структурата. Но това е огромен удар върху стабилността на Българска социалистическа партия и на левицата като цяло “, изясни той.
Той признава, че виждам с неразбиране и тотално недоумение на сегашната политическа обстановка в страната.
„ Това, което се случва, е една същинска дисхармония. Но то трябваше да се чака, тъй като сближението и взаимоотношението, еднопосочното деяние в границите на тази сглобка или (не)коалиция нямаше постоянна основа. Нямаше съгласуемост – нито идейна, нито даже личностна, сред водачите на обединенията, които вземат участие в този общ брой. Така че напълно естествено се стига дотук. Но не зная дали това е последното нещо, което ще забележим и чуем, или ще има и други неразбории в бъдеще “, предвижда Първанов.
Според него, сега е по-логично да има държавно управление, тъй като „ изключително ПП-ДБ няма да изтърван властта или по-скоро близостта до властта и опцията да вземат участие в кадруването на редица органи, към които демонстрират вкус “.
„ Като няма водачи, не може да разчитаме, че ще се случи лидерска среща. В интерес на истината дамите, които Борисов е определил, не са лишени от качества. Те са играли тази пиеса. Но въпреки всичко допускам, че там някъде – зад кулисите, всяка вечер или във всеки един миг Борисов споделя тежката си дума. Не знам по какъв начин е от другата страна – кой командва “парада ”. Лидерството е огромен недостиг за българската политика “, разяснява Първанов.
Той разяснява и думите на Асен Василев, че Мария Габриел е „ красивото лице на мафията ”.
„ Това, което чух от един министър с доста претенции… всичко друго можеш да кажеш за Мария Габриел, само че не мисля, че това ѝ приляга. И този човек не знам по какъв начин ще работи с премиера в лицето на госпожа Габриел. Това не е добър звук, не са положителни връзки. А и не съм сигурен кой е по-изявеният представител на олигарсите и на тези групи от нашия бизнес. Не знам къде е по-ярко изявена тази наклонност. Между двете обединения, които вършат опити да създадат ръководещата групировка – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ “, сподели още той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР