Несъмнено Георги Стайков е един от любимите актьори на поколения

...
Несъмнено Георги Стайков е един от любимите актьори на поколения
Коментари Харесай

Всички онемяха след това признание на актьора Георги Стайков

Несъмнено Георги Стайков е един от обичаните артисти на генерации родни киномани. Той изненада всички, споделяйки, че „ Вчера “ не е обичаният му филм, въпреки точно паметната лента на режисьора Иван Андонов по сюжет на Владо Даверов да го трансформират в звезда през 1987 година с ролята му на Ростислав.

 

„ Вчера “ е един от многото ми филми, не ми е обичан, само че знам, че е станал обичан на публиката и доста е въртян “, изповяда се известният артист пред Петя Дикова в предаването „ Тази събота и неделя “ по Би Ти Ви.

 

За 5-6 години Стайков е получил сумата от 723,32 лева от авторски права за излъчването на кино лентата. „ Това са правата в България “, разяснява той. За страдание, известният артист страда от прогресираща множествена склероза и е на инвалидна количка, не може да се обслужва самичък и до него съвсем непрестанно е рехабилитаторът Ибрям.

Както е разкривал и в свои изявленията, Стайков живее в Бургас, наоколо до Драматичния спектакъл, само че към този момент близо две години съвсем не е мърдал от у дома, защото не може да върви. Звездата от „ Вчера “ получава инвалидна пенсия в размер на 600 лв., въпреки че в креативната си кариера има десетки български и задгранични филми.

 

Стайков обаче разгласи, че няма да се оплаква, защото няма смисъл. „ Движа се с инвалидна количка тъкмо като Франклин Делано Рузвелт “, с възприятие за комизъм сподели той преди време. Сега прибавя, че геният и квалифицираният шанс са еднообразно значими, тъй като, в случай че не знаеш какво птиче е, то ще отлети.

 

Споделя, че при него птичето каца още с първия му филм. Това е популярната историческа драма „ Борис I, в която ролята на княза покръстител се извършва от Стефан Данаилов. И въпреки че, както самият Георги Стайков признава, във кино лентата играе трето колче, то за него присъединяване му там е паметно.

 

„ Актьорски птичето към този момент не е на рамото ми, само че като развиване  все още го има, тъй като аз не преставам да изучавам – към този момент 19-и език, който е турски “, показа той. Освен български, той приказва още сръбски, съветски, британски, шведски, норвежки, датски, френски, италиански r португалски. Знае и латински и старогръцки, само че не ги приказва, тъй като са мъртви езици.

 

„ Ако падна духом, то съм пасажер. И както се споделя, вярата умира последна “, споделя артистът. За него интелектът не е проклинание. „ Той продължава живота – интелигентните хора живеят по-дълго. Човек самичък си прави ориста, нямам доверие в това, че е писано. Човек има избор – да тръгне наляво или надясно, има избор “, показва артистът.

 

Стайков споделя, че болестта му прогресира. „ Затова се назовава прогресивна множествена склероза “, отбелязва той. Актьорът описа още, че с 300 страдания е получил пенсия, която е 600 лв., само че нищо не му липсва.

 

Звездата от „ Вчера “ има зад тила си три брака, като най-продължителна е връзката му с шведската оперна певица Мариан Хелгрен. Тя е майка на сина му Алберт. Нито една от дамите му обаче не се интересува от него. В началото на болестта си той беше скандално изпъден от профилираната болница за рехабилитация в бургаския квартал „ Ветрен “.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР