Несъгласието на сенатора републиканец Джон Маккейн с номинацията на Джина

...
Несъгласието на сенатора републиканец Джон Маккейн с номинацията на Джина
Коментари Харесай

Служителка в Белия дом предизвика възмущение с изказване за Джон Маккейн

Несъгласието на сенатора републиканец Джон Маккейн с номинацията на Джина Хаспъл за шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ "няма значение, тъй като той така и така ще почине " - тези думи на служителка на Белия дом по адрес на Маккейн, който е високо почитан политик в Съединени американски щати, породиха разногласия, предоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Според американски медии коментарът е на Кели Садлър от информационния екип на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила. Тя споделила това на среща на личния състав. След като медиите разпространиха думите на Садлър, представител на Белия дом сподели, че тя желала да се пошегува, само че шегата се оказала неуместна.

Съпругата на Джон Маккейн - Синди, одобри доста съществено казаното от Садлър. "Мога ли да ви припомня, че брачният партньор ми има семейство, седем деца и пет внуци ", написа в Туитър Синди Маккейн, обръщайки се директно към Кели Садлър.

Без да отхвърля думите на Садлър, Белият дом увери през днешния ден в изказване, че "се отнася с почитание към дейностите на сенатор Маккейн за нашата страна " и че "той и фамилията му са в молитвите ни в този сложен миг ".

Осемдесет и една годишният сенатор предходната година бе диагностициран с глиобластома, нападателна форма на рак на мозъка. От няколко месеца той се е отдръпнал в изборния си бастион в щата Аризона. Много малко депутати и политици се осмеляват да приказват за възможната му гибел.

От Аризона Маккейн се опълчи на номинацията на Джина Хаспъл, препоръчана от Тръмп за шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ. През 2002 година тя е управлявала скришен затвор на Централно разузнавателно управление на САЩ в Тайланд, където обвинени членове на Ал Каида са били изтезавани.

Маккейн е воин от войната във Виетнам, където е прекарал над пет години като военнопленник и е бил малтретиран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР