Неразбирателство между наследниците на покойния Стефан Данаилов са обтегнали отношенията

...
Неразбирателство между наследниците на покойния Стефан Данаилов са обтегнали отношенията
Коментари Харесай

Семейни раздори тресат фамилията на Стефан Данаилов

Неразбирателство сред наследниците на починалия Стефан Данаилов са обтегнали връзките в фамилията до краен лимит.

Две години и половина след гибелта му биологичният му наследник Владимир и доведеният му Росен Цанков влязоха във финансови пререкания.

Ябълката на раздора се оказала възпоменателна монета с лика на артиста.

Разправията тръгнал оттова, че Росен Цанков лимитирал изсичането на колекционерската монета без знанието на Влади. Едва преди седмици той и майка му Ирен Кривошиева изобщо научили за съществуването на въпросната нумизматика.

„ Приятели ми се обадиха да им спомагам да си намерят монета. Реагирах необичайно, тъй като не знаех за такава.

Отидох да видя защо става въпрос и се оказа, че не е спазен Законът за авторското право, тъй като синът ми като единствен правоприемник има това право върху всяко едно нещо.

Той би трябвало да види, утвърди и подпише контракта за монетата. От компанията, която са я секли, споделиха, че са се отказали да не престават, тъй като очевидно би трябвало да заплащат авторски права.

Иначе Владимир няма нищо срещу. Но има юридически проблем в това отношение, което води в действителност към едно контролиране на нещата.

Инициативата на монетата е на Росен Цанков – сина на Мария Данаилова и Вили Цанков, само че не е негово обвързване да търси наследника и да желае права.

Всеки може да отиде в една къща и да каже – сечете на Стефан монета. Това значи ли, че би трябвало да я секат. Задължение на тези хора, които вършат това, е да се допитат до наследника.

Така че Росен не е отговорен. Той просто има някаква концепция “, споделя Кривошиева, написа LifeOnline
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР