Неприятната и мрачна зима вече е към края си и

...
Неприятната и мрачна зима вече е към края си и
Коментари Харесай

Десет начина как да преодолеем пролетната умора

Неприятната и мрачна зима към този момент е към края си и първите признаци на пролетта към този момент са факт. Наред със съживяването на природата, пролетта ни носи и неприятната пролетна отмалялост.
Интересно е мнението на учените, с което се изяснява това „ събитие “. Основната причина съгласно тях е промяната тутакси, който съществено се разминава с ритъма на организма. Действието на сърцето се нарушава и по тази причина се следят голям брой сърдечни рецесии и аномалии, които се появяват при започване на този сезон след промяната тутакси, изключително в първата седмица.
 Лекар изяснява за какво изпитваме пролетна отмалялост и по какъв начин да я избегнем Лекар изяснява за какво изпитваме пролетна отмалялост и по какъв начин да я избегнем
Филип Кузменко - доктор, кардиолог и диетолог описа кои са главните аргументи за пролетна отмалялост и неразположение през пролетно-есенния...
Тази промяна на часа и опита на организма да влезе в темп води до освобождението на епинефрин. Хормонът провокира увеличение на напрежението в тялото, а този стрес разумно води до отмалялост. Това, обаче, не е единствената причина за появяването на пролетната отмалялост. През пролетта слънчевата светлина е доста повече и по-ярка. Тя подтиква секрецията на серотонина. Този хормон уголемява кръвоносните съдове и ни кара да се усещаме спокойни и сънливи. Алергиите също са един от факторите, допринасящи за пролетна отмалялост.
Знаейки в общи линии какви са главните аргументи за пролетната отмалялост, можем елементарно да предотвратим появяването им.
· За да се подготвим за пролетта, би трябвало да включим в менюто си повече пресни плодове и зеленчуци, а тежките храни да понижим фрапантно.
· Да се вършат дълбоки вдишвания най-малко 10 дневно. Така кислородът ще окисли по-добре кръвта.
· Шоколадът да участва в ежедневното ви меню. Шоколадът има чудесно влияние върху мозъчната активност. Това се дължи на наличието на анандамид.
 Съвети, с които да избегнеш пролетната отмалялост Съвети, с които да избегнеш пролетната отмалялост
Когато настава преходът между отиващата си зима и идващата пролет, има едно-единствено нещичко, без което някак си не можем да ми...
· Вероятно не е нужно да го загатваме, само че взимането на вечерен душ ще ви подейства отпускащо преди сън. Знаем, че сънят е от решаващо значение за здравето и положителното ни въодушевление. Душът ще ни отърве и от полепналия пъстър прашец, който може да ни донесе куп несгоди, в случай че сме алергични.
· Освен през нощта, целесъобразно е при опция да подремвате и пред деня, изключително през първите дни след промяната тутакси. Това ще ви помогне по-леко да преодолеете травматичната смяна.
· Пиенето на повече вода ще пречисти тялото, а това ще му е по-лесно да се приспособи към смяната.
· Не пропускайте всеки благоприятен миг да практикувате някаква активност -  разходка в природата, да карате колело, да упражнявате
· Тези, които са по-издръжливи, могат да практикуват взимането на хладни душове.
 Това ще ви избави от пролетната отмалялост Това ще ви избави от пролетната отмалялост
Пролетта се слави като най-тежкият интервал за човешкия организъм. Каквото и да заловен ръцете, мозъкът не им разрешава да го довършат до кра...
· Почивайте си. Не е нужно да извършите всичко едновременно. Тялото ви няма да ви благодари.
· Опитайте с медитация.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР