Непрекъснато призовавам организаторите на тези протести да ги заявят по

...
Непрекъснато призовавам организаторите на тези протести да ги заявят по
Коментари Харесай

Фандъкова зове протестиращите да обявяват протестите си и да спазват закона


Непрекъснато приканвам уредниците на тези митинги да ги заявят по закон и да съблюдават закона. На улицата са доста младежи, които желаят смяна, желаят господство на закона, правдивост, ред. Хората обаче, които са застанали дружно с тях и се пробват да управляват митинга, вършат тъкмо противоположното – не съблюдаване на закона , безвластие, безпорядък, експанзия. Това не може да бъде представителството на тези прелестни младежи, които чакат тази смяна.

Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова , която инспектира ремонтните действия в столичната 51 ДГ „ Щурче ”.

Кметът изрази вяра, че до 15 септември се надява митинги те да приключат и да няма усложнения за жителите.

„ Надявам се уредниците да осъзнаят, че в полза на митинга е неговото спокойно осъществяване ”, съобщи тя.

Попитана дали поддържа тактиката на полицията да не охранява митинги те до момента в който не бъдат декларирани в общината, Фандъкова сподели, че не разяснява тактики и тактики на полицията.

„ Ако митинги те се декларират, това дава опция както на общината, по този начин също и на полицията да си свършат работата. Тогава има направления, тогава се знае и полицията е длъжна, освен би трябвало, а е длъжна, да обезпечи съответния ред “, сподели тя и разяснява, че задачата на уредниците не е реда и спокойствието в града да се съблюдават.

Кметът разгласи още, че не е получено в общината съобщение и за днешния митинг.

На въпрос на БГНЕС за какво общината афишира социална поръчка за уличното осветяване в София на приблизителна стойност 88 млн. лева с Данък добавена стойност за 2 години, която е по-висока от предходната и за какво тази активност да се прави от общинско сдружение, тя сподели, че това е цената за 4 години, а не за 2.

„ Тази процедура е за 2+2 години. Тази стойност е за 4 години. Сумата е по-голяма, тъй като се надяваме да имаме средства да разпореждаме ново създаване, повече в сравнение с до момента сме изграждали “, уточни кметът. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР