Непрекъснатите структурни и функционални промени върху службите за сигурност са

...
Непрекъснатите структурни и функционални промени върху службите за сигурност са
Коментари Харесай

Ген. Валери Григоров: Заради политически натиск службите за сигурност са в хаос

" Непрекъснатите структурни и функционални промени върху службите за сигурност са главните предпоставки, които обуславят това политизиране на най-високото равнище на Министерство на вътрешните работи и на ДАНС. Назначенията в огромната си част се случват по силата на политически рекомендации.

Борисов беше първият основен секретар, който пристигна " от околовръстното " по силата на политическо предопределение, с което беше разрушена практиката на израстване на професионалните равнища ".

Това разяснява пред БНР ген. Валери Григоров, някогашен началник на Гранична полиция, дълги години шеф на Охранителна полиция в Столична дирекция на вътрешните работи. Участва в парламентарните избори с коалиция " Ние жителите ".

Според него вследствие на структурните промени и политическия напън службите за сигурност се намират в тежък функционален, систематичен и учредителен безпорядък, " което разрешава този произвол ".

В предаването " Хоризонт за вас " ген. Григоров добави:

" Бих поощрил министър Бойко Рашков да бъде по-категоричен и придирчив. В идващите дни Министерство на вътрешните работи би трябвало да придобие опциите на работеща конструкция ".

По думите му е належащо да се набележат главните политически цели на служебното държавно управление, а те са да разрушат структурата на едноличната власт на Бойко Борисов до степен тя да придобие либерален и правов тип.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР