Непрекъснат поток от болни, уплашени пациенти с позитивни тестове за

...
Непрекъснат поток от болни, уплашени пациенти с позитивни тестове за
Коментари Харесай

Д-р Николова смрази България с тези думи за К-19 и апокалипсиса в здравеоопазването

Непрекъснат поток от заболели, уплашени пациенти с положителни проби за COVID-19, задъхваща се система, претъпкани лечебни заведения и кревати. За страдание имунизациите не вървят с темповете с които желаеме, от ден на ден се разболяват хората. Какъв е смисълът да вкарваме нови ограничения, когато не се съблюдават тези ограничения, които са в този момент. Това съобщи по bTV доктор Гергана Николова за обстановката в лечебните заведения в страната.

„ Безкрайно изтощени сме, изтощени сме”, разяснява доктор Николова. По думите й сериозен проблем е, че ограниченията не се съблюдават.

„ Маските, които се носеха предходната година, в този момент са нещо, което се съблюдава единствено от лекарите. Да се вкарат спомагателни рестрикции, ще имат същия резултат, който имат и неизпълнените все още мерки”, споделя доктор Николова.

"Към вчерашния ден парите на първа линия не са разплатени за месец август, каква е повода не знам. Обяснението е няма трансфер, не се знае за какво няма, само че по този начин или другояче няма трансфер, ние работим, никой не е затворил кабинета си, ние тихичко и умираме, предходната седмица изпратих моя колежка, сподели тя.

Ние сме общопрактикуващи лекари, топим се. Пациентите обаче са същите и някой би трябвало да ги поеме. Така работата се усилва. Накрая, когато би трябвало да получиш самопризнание, че нещо си направил – не го получаваш”, съобщи Николова.

"Идва лекарският празник, денят на Свети Иван Рилски, няма да си позволим честване, само че ще се обърна към всички пациенти, поздравете лекарите си. И ще се обърна към тези, които насочат офанзиви към съсловието, което работи, дайте покой на хората, които се грижат за пациентите ", заключи тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР