При спирането на 6-ти блок се случи въпросният инцидент, човешка

...
При спирането на 6-ти блок се случи въпросният инцидент, човешка
Коментари Харесай

Шефът на АЕЦ Козлодуй след инцидента с теча: За съжаление е човешка грешка, този, който я допусна е отстранен

При прекъсването на 6-ти блок се случи въпросният случай, човешка неточност. Около 8 кубика са изтекли, пуска се азот вътре. За страдание е човешка неточност. Този, който я направи е отхвърлен, прави се разбор на обстановката. Това сподели пред bTV шефът на АЕЦ " Козлодуй " Валентин Николов.

Припомняме, че новината нашумя, откакто нуклеарният специалист Георги Касчиев предизвести, че има изпускане на радиоактивна вода от централата по време на повреда.

" Въпросът е доста сериозен, дават се разбори от АЯР. Аз бях с моя наследник, който е 2 години в АЕЦ - няма никаква заплаха, това е в хермозоната - тя е особено основана за тежки повреди, всичко е почистено ", безапелационен бе Валентин Николов.

" Още в събота моят заместник-директор даде изявление и удостовери, че няма заплаха ", сподели шефът на АЕЦ, разяснявайки изявлението на Андрей Красночаров извънредно пред " Фокус " .

" Това не е първата повреда, при която изтича такава вода, само че когато се чуе " радиоактивна вода " и хората се тормозят. Ние имаме лист от събития, които в случай че се случат - би трябвало да уведомим АЯР, това събитие даже не участва в този лист, само че въпреки всичко ние уведомихме организацията ", сподели още шефът на АЕЦ " Козлодуй ". 

Министърът на енергетиката сподели, че не е имало приключване на вода в река Дунав, изясни Валентин Николов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР