Неправителствената организация Спаси София предлага, а зам.-кметът на София приема,

...
Неправителствената организация Спаси София предлага, а зам.-кметът на София приема,
Коментари Харесай

Ваня Григорова със сигнал, че ватмани са пренатоварени заради новите разписания на трамваите 20 и 22

" Неправителствената организация " Спаси София " предлага, а зам.-кметът на София приема, да се трансформират разписанията на трамвай 20 и 22, като по този начин се съкратява времето за пътешестване с 4 минути. Това беше направено на 10 март.
В същия ден ми писаха работещи в трамвайното хранилище, че това натоварва неимоверно доста ватманите. Изпратиха фотоси, които демонстрират, че закъсненията им са сред 10 и 15 минути. Защо? Ватманите физически не могат да изпълнят променените написания.
Това става и за сметка на техните наложителни почивки, които и преди " оптимизацията " са понижени на половина! За завъртане на последната спирка са отделени 4 минути, които са извънредно незадоволително, изключително в случай че човек би трябвало да отиде до тоалетна да вземем за пример. Това е в несъгласие и на всевъзможни европейски разпореждания за обезпечаване на задоволителна отмора на водачите ", във Facebook.

Работещите в депото седмица по-късно - преди три седмици, са подали писмо до Столична община, в което изясняват невъзможността да се извърши разписанието и да се съблюдава безвредното придвижване на трамваите. И досега отговор няма. Включително на коментара ми под хвалебствения пост на господин зам.-кмета тук.
На фотосите долу може да се видят и резултатите. Още първия ден има произшествия. Снимките тук са отпреди 4 дни - ватманът се е засилил, с цел да хване светофара. Поради което не е съумял да реагира на влизането на тира. В резултат лидерът е в безсъзнание.
Така се получава, когато някой предлага промени, от които не схваща. И когато различен ги утвърждава, с цел да завоюва публичното благоволение, без значение каква е цената, която ще се заплати.
Трамваите по линия 20 са над тридесетгодишни. Неосигуряването на спомагателни трамваи се компенсира с нечовешко натоварване и употреба на работещите. Както предизвестиха ватманите, резултатите към този момент са забележими. Но очевидно сигурността на софийските улици и здравето на работещите отстъпват пред ПР-а. "
и продължението на историята.

" И досега отговор на писмото на работещите в трамвайно хранилище " Искър " до Столична община няма. Зам.-кмета по превоза от ГЕРБ, който другояче е доста деен във фейсбук, с цел да се похвали с по-интензивните написания, в този момент мълчи като риба.
След предходния пост тук се чухме с представителя на " Спаси София ", по чиято концепция е направена смяната. Те добре схващат, че " единственият различен вид да се укрепи разписанието е да има повече коли " по въпросните линии.
 Немарливост докара до сериозен проблем по една от трамвайните линии в София Немарливост докара до сериозен проблем по една от трамвайните линии в София
Сериозен проблем породи по трасето на трамвайна линия номер 20, покрай плувен комплекс " Червено знаме " в София. Очевидец е качил с...
Не, това не е единственият ДРУГ, а е в действителност ЕДИНСТВЕНИЯТ метод, който не става за сметка на ватманите и сигурността на пътищата. Защото в продължение на застрашаването на живота и здравето на ватманите и останалите участници в придвижването по линии 20 и 22, има и други " неудобства ":
- курсове, при които се записват закъснения, се орязват и транспортното сдружение не получава контрактуваното заплащане за тях;
- заради това на ватманите им УДЪРЖАТ пари за всяко забавяне.
Има и бонус - ДИСЦИПЛИНАРНО НАКАЗАНИЕ! Защо? Защото някой е решил да направи от София Виена, само че без да е обезпечил условия за това!
Системите и хората имат физически предели. Ограниченията на системите могат се разширят единствено с спомагателни вложения, не с употреба на работещите! "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР