Неправилно изпреварване на няколко коли амбицира 4-ма младежи да създадат

...
Неправилно изпреварване на няколко коли амбицира 4-ма младежи да създадат
Коментари Харесай

5000 шофьори са глобени след сигнали от мобилно приложние

Неправилно изпреварване на няколко коли окуражи 4-ма младежи да основат приложение, с помощта на което са глобени над 5000 водачи, оповестява в. „ 24 часа “.
През октомври 2014 година Христо Борисов бил задминат нерегламентирано и на светофара отишъл да почука на стъклото на нарушителя. Шофьорът толкоз се стъписал, че се заключил в колата си и вдигнал всички прозорци.
Още на идващия ден 27-годишното момче разказало на приятелите си – братята Стоян и Иван Митови и Тодор Лилков. Четиримата решили да основат мобилно приложение, на което да се качват нарушавания.
Момчетата работили по плана в свободното си време. Иван и Христо се занимавали с техническата част, а Стоян и Тодор - с връзките и общуването с институции. Разработката лишава 3 месеца и приложението е готово през февруари 2015 година В него с изключение на сигнали за пътни нарушавания се качват и такива, свързани с общината. Момчетата се срещнали със столичния кмет Йорданка Фандъкова, която незабавно откликнала. Малко по-трудно било да убедят Пътна полиция в София, само че и оттова се съгласили да си сътрудничат, откакто видели капацитета.
Подаването на сигнал става елементарно. Човек се записва, вкарва персоналните си данни и качва фотография. Важно е на нея да се виждат както цялото нарушаване, по този начин и регистрационният номер на автомобила.
Интересното е, че не е наложително сигналът да бъде изпратен до контролните органи. Момчетата са добавили алтернатива сигналът да бъде качен, с цел да може нарушителят да го види и да се извини. За да разбере, че е заловен в провинение, човек качва регистрационния си номер в приложението и получава уведомление, в случай че е заловен в крачка. За 3 години извинилите се прегрешители са 3000.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР