Неотрязана пъпна връв или как да изберем свекърва, съветват психолози.

...
Неотрязана пъпна връв или как да изберем свекърва, съветват психолози.
Коментари Харесай

Неотрязана пъпна връв или как да изберем свекърва?

Неотрязана пъпна шнур или по какъв начин да изберем свекърва, поучават психолози. Булката е предизвикателство. Факт е, че синът порасна. Диадата „ майка – дете “ в този миг се трансформира в триада „ стара жена – мъж – стара жена “. Веднага щом това се случи, поражда точка на бифуркация или на избор. Ще следва ли новата двойка пътя на своето развиване?

Ще напусне ли синът майка си – най-малко психически? Или ще има пердах? Как да изберем свекърва?

 Неотрязана пъпна шнур или по какъв начин да изберем свекърва

История 1.

Младите се женят, живеят настрана от родителите си. Понякога вървят на посетители на свекървата и свекъра. Щом прекрачат прага, свекървата пренебрегва снахата и приказва единствено на сина си, като че ли жена му не съществува.

След всички церемонии и хранене, както и инцидентни приказки от рода на „ никой с изключение на личната му майка няма да даде храна на момчето “, свекървата тържествуващо сяда… на коленете на сина си! И, прегръщайки го за врата, интимно му прошепва нещо в ухото, кикотейки се като младо момиче.

Снахата е смутена, афектирана, ядосана на брачна половинка си, моли да поговорят, да й обяснят, че това не е допустимо. Той единствено въздъхва в отговор – добре, какво да върша! Това е МАМА!

История 2.

Младите живеят настрана. Когато дойдат, свекървата наложително извършва програмата „ масаж от сина “. За задачата, откакто нахрани и целуне детето, тя оповестява за болки в гърба, които я изтезават, постепенно съблича връхните си облекла, като остава единствено по долни дрехи и демонстрира много огромните си гърди, които леко се подават от него. След това той отива с походка на „ изящен хипопотам “ до дивана, ляга на него и разкопчава сутиена си със тон на изстреляно оръжие.

Синът унило отива на дивана и стартира да масажира гърба на майка си. В същото време тя издава звуци, които могат да бъдат записани настрана за профилирани филми. Нито пазаруването на абонамент за масаж, нито диалозите с нея оказват помощ. Абонаментът изгаря, събличане пред чужд, харчене на пари, шофиране, намиране на време и така нататък Свекървата не е подготвена на всичко това.

Снахата е смутена, афектирана, ядосана на брачна половинка си, моли да поговорят, да й обяснят, че това не е допустимо. Той единствено въздъхва в отговор – добре, какво да върша! Това е МАМА!

История 3.

Всички живеят дружно: свекърва, свекър, наследник, снаха, тъй като няма по какъв начин да се наеме жилище. Снахата е на косъм от нервна рецесия. Мама посещава спалнята им всяка вечер. Снахата не спи доста добре (на война като на война) и се разсънва от внушителното скърцане на вратите.

Свекървата като духа на нощта се шмугва до леглото, за да… оправи одеялото на сина си! Понякога тя стои за минута, две, три, пет, възхищавайки се на, както тя твърди, „ моя обичан мъж “. Ни повече, ни по-малко – тъкмо по този начин!

Снахата е смутена, афектирана, ядосана на брачна половинка си, моли да поговорят, да й обяснят, че това не е допустимо. Той единствено въздъхва в отговор – добре, какво да върша! Това е МАМА!

Всички свекърви са с висше обучение, напълно естествени, здрави дами, омъжени. И ето ви – нито съществуването на брачен партньор, нито опцията да четат книги, публикации и интернет портали ги стопират от тези дейности, които психолозите срамно назовават ​​психологическо или платонично блудничество.

Именно те се обаждат от един до петнадесет пъти дневно на своето „ дете “. И няма значение, че детето към този момент е над 40 – „ той към момента е мой наследник “! Сякаш някой оспорва това право и се пробва да го осинови.

Именно те приказват завоалирани и от това още по-отровни гадости за снахата. Всичко в нея е някак по този начин, само че не иначе… Обсъждат я като същински притежател на плебей, който се пробва да разбере какво „ действа “ в него, какво е „ капризно “, като че ли убеждава себе си и другите, че към момента има някои преимущества: „ Разбира се, тя се е възстановила и не готви доста – само че обича внуците си и почиства постоянно. “

Именно те с ентусиазъм и удивление приказват за сина си – неговият талант не се слага под подозрение, златният му темперамент е възпят в поезията и прозата, силата на духа му е такава, че супермените би трябвало да бъдат негови наемни служащи.

Те са красиви в майчината си обич. Но са не запомнили една дребна детайлност – след раждането на детето, би трябвало да отрежете пъпната шнур. В противоположен случай и майката, и детето в последна сметка, са изправени пред „ зараза “, болест и гибел.

Забелязвате – в последно време има доста митове към пъпната шнур. Има и истории за обстоятелството, че не е належащо да се реже незабавно. Може би 5-10 минути не играят роля, само че когато една жена желае пъпната шнур и плацентата да „ останат “ с детето седмица или две, това е необичайно. Както и разкази за чудодейната кръв от пъпната шнур, която би трябвало да бъде събрана и скрита, като балсам за безконечен живот.

Това са връзки от една и съща верига – нежеланието да разпознаете детето си като обособен организъм и с течение на времето – възрастен. Инвалидност. Инфантилизация. Задържане в детска позиция. Опит за операция с условие на безконечна признателност: „ Аз ти дадох живот! “

И когато живеят в една прелестна и неразрушима диада „ майка – наследник “, всичко наподобява, че не е неприятно. Те си живеят. Е, тя няма мъж – може би няма потребност. Е, той няма другарка – тъй че може би не всеки би трябвало да търси жена и да се развъжда: планетата към този момент е пренаселена. Живеят си дружно – и то хубаво!

Проблемите пораждат, когато се появи трети обект – зла и подла снаха. Тя се настанява в свещения съюз, прекъсва връзката сред майка и дете и „ води ” неразумното, малолетно „ дете ” от вълшебната гръд с млякото на безконечната младост. В последна сметка, истината е, че до момента в който синът „ суче “ от майка си, той си остава нейното бебе. Нейното дете. Нейното момче.

Тук психолозите вършат ангажимента, че не става дума за рискови случаи, като: „ мама се разболя “, „ мама се нуждае от помощ “ или „ мама има непреодолима мощ “. Става дума за хронично напрегната обстановка, когато майката ВИНАГИ има потребност от сина си. Или, в случай че свекървата употребява разнообразни способи да играе със снаха си в едно отлично търсене „ познай какво съм ти подготвила и виж по какъв начин ще се оправиш “.

И по този начин, с появяването на снаха поражда триангулация – взаимоотношение с три информационни канала, където връзката на две зависи от третата. Нека се опитаме да опишем тези три обекта.

Има единствено един обект – НЕВЯСТА за свекървата, тя е и СЪПРУГА на мъжа си. Момиче или жена, млада или не, със или без деца, омъжена и надяваща се да живее дълго и щастливо с мъжа си. Тя може да има друг вид темперамент, друга степен на вменяемост или увреждане, само че точно тя е формалната брачна половинка и има всички произлизащи от това права и отговорности.

Обект втори – СИН за майката, СЪПРУГ за брачната половинка. Двойствеността на неговата роля за тези най-важни дами в живота води до спор на преданост. Синът обича майка си – и това е естествено, обикновено, почтено. Тя го е отгледала. Тя го обичаше допустимо най-добре. И в случай че имат студени или не доста близки връзки с майка си, той търси топлота, обич, грижа в други дами и с огромна възможност го намира в жена си. Няма спор – всичко е доста ясно.

Но, в случай че майка и наследник към момента са свързани, в случай че пъпната шнур не е прерязана, спорът е неминуем. Защото майката, сходно на остаряла примабалерина, блеснала още преди Първата международна война, не желае да „ напусне сцената ” и да отстъпи. Станете наставник, другар, като в същото време останете майка – само че не се опитвайте да танцувате ролята на Одета и Одил по едно и също време. Когато се появи нова прима, снахата, свекървата постоянно се трансформира в Черния лебед, разрушавайки брака на сина си и лишавайки го от обич. В живота на сина има задоволително други проблеми и същински врагове. Той обаче постоянно не вижда подмяната и не вижда момента, когато майка му, сходно на Одил, лишава любовта му, силата му, силата му, единствено с цел да продължи безконечния театър в името на обичаната му.

Обект трети – свекърва. Тя е майка на сина си. Можете да намерите томове в психоанализата, отдадени на връзката в диадата майка-син, само че към момента да не сте готови по тематиката. Причините за възникването на проблеми и компликации са доста, като те могат да се дължат на: 1) персонална патология на някой от участниците; 2) проблеми в новото семейство, родното семейство или разширеното семейство; 3) проблеми от обществен темперамент.

Един подобен обществен проблем е, че в нашата просвета момчето към момента постоянно се цени повече от момичето. Тъжно, само че истина. Джендър революцията постепенно култивира своите плодове, само че те към момента са надалеч от цялостна зрялост. Следователно, едно момиче, което е накарано да разбере, че „ не е лед “, високо прави оценка такова събитие в живота си, като раждането на сина си. Сега тя „ има пенис “ и го е основала сама. Просто е на външен притежател – като на флашка, само че можеш да си го държиш покрай себе си и постоянно да теглиш/записваш информация.

Тя се занимава с това от доста години. И в случай че една майка е задоволително добра, здрава и осъзната, тя схваща, че записва част от информацията не за себе си, а за своите потомци – внуци, внучки, правнуци и правнучки. И, несъмнено, за снахата – дамата, на която би трябвало да даде сина си с обич и наслада.

В същото време, изпитването на малко горест е изцяло задоволително, само че в случай че синът се ожени, майката схваща, че е изпълнила добре функционалността си и е подготвила сина си за живот с друга жена. С жена, която е годна за негова брачна половинка, тя ще роди деца – внуци и ще живее щастливо с него или не, дълго или не…

Но доста майки не са съгласни с това, макар че им е даден голям интервал – 15, 18, 20, а от време на време и 25 години до сина им. Но никой не им сподели: „ Наслаждавайте се на майчинството, инвестирайте, обичайте, учете. Но когато му пристигна времето, пусни се. Той не може да бъде с теб вечно. Нека обича. Оставете го да избере. Благослови го да живее с тази, която е избрал. “

И тя живее, като че ли не знае, че всичко – и хубаво, и неприятно в живота ни в миналото свършва. И й се коства, че синът й ще бъде там вечно. Изведнъж обаче, той се изнася и си потегля от фамилното жилище.

За такава майка не е допустимо да „ съобщи ” сина си на някого. По-добре да има „ война, зараза, снежна стихия “, тъй като той е единствено за нея. И тя го ревнува извънредно, като че ли в един миг той се трансформира в мъж, който би трябвало да бъде върнат от друга жена по всевъзможен метод. И ужасно ревнува от снаха си, тъй като има ТАКЪВ МЪЖ.

Тъжно, доста тъжно. Но какво да се прави?

Отговор: избирайте свекърва си рационално.

„ Как? “ – ще попитате? Избираме ли свекървата? Ние избираме брачна половинка!

Но не си правете никакви илюзии. Не си въобразявайте, че се омъжвате единствено за него. Жените се за цялото семейство – и там не е единствено майката, има и нейният брат пияч, и татко, и най-хубавата баба, и дядо-гуляйджия…

Всички тези герои от време на време ще „ излизат на сцената “ на вашата връзка, тъй като брачният партньор ви ги е „ погълнал “ от дълго време. Той изяждаше технните темперамент, държание, желания… Но нормално „ изяждаше “ майка си повече и по-дълго от другите – затова свекърва ви ще бъде с вас, до момента в който живеете с този мъж. Тя, като дух, ще участва във вашата кухня, когато той ненадейно огледа сериозно към планината от неизмити чинии и в леглото ви, когато се обърне афектирано и предизвикателно заспи…

А духовете са разнообразни – положителни и зли, отмъстителни и грижовни. Затова, преди да кажете „ да “ и да плъзнете пръстена на пръста си, отговорете си на въпроса: Готова ли сте? Познавате ли добре свекърва си?

Помислете: за цялостен живот с коя свекърва в анамнезата на брачна половинка ви ще ви дадат Оскар в номинацията „ Драма “? И помнете по какъв начин нормално приключват трагичните творби. За да улесним процеса на размисъл, ще се опитаме да изброим отличителните черти на свекървата, които несъмнено няма да ви разрешат да живеете по този начин, както живеят героините на красивите и леки сериали: властни, постоянно знае по какъв начин и какво да направи вярно, с високо изкуство да манипулира други хора, изключително сина си, отменяне на концепцията за „ персонални граници “, непрестанно подлага на критика всички и всичко, злобни, невъзпитани, знае какво е положително за нейното „ момче “ и има инструментите да въздейства на сина си, ненавижда всички дами, които се приближават до сина й на по-малко от 10 метра, има психопатично, гранично, асоциално държание.

И в случай че обичате този мъж, би трябвало да разберете дали неговите защитни фактори работят. Защото той би трябвало да пази границите от мама. Той е от неговия, ти си от твоя лагер. И по този начин, един до друг, защитавайки своята самостоятелност, обрисувайки и отблъсквайки границите, вие ще станете самостоятелни и свободни. Но не едновременно. Или в никакъв случай – в случай че брачният партньор ви: се подчинява на майка си до момента и има вяра, че тя знае тъкмо какво е най-хубаво за него; се поддава на нейните операции и от самото начало пази майка си, а не теб.

Но майка му няма да му ражда деца, няма да живее с него в тъга и наслада, няма да бъде малко момиченце, държанка, кралица, приятелка… И без това е МНОГО ГОЛЯМА. Тя е неговата МАЙКА – и това е задоволително. Това е нейната съществена роля в живота му – и други хора могат да играят други функции. Това би трябвало да му се съобщи – в случай че чуе.

Ако не схваща какви са „ границите “ и разрешава на майка си да се качи в живота, портфейла и леглото му; разрешава на мама да подлага на критика избора му, жена му и живота му, и не е в положение да ви отбрани от това; изпитва ирационална виновност пред майка си: „ Ние се усещаме добре, само че тя е там сама / с татко пияч / с котка и баба… Не мога да се веселя в тази обстановка! “; остава детско, малко момче в тези обстановки, в които е изцяло кадърен да се оправи с провокациите на живота, и постоянно се пробва да включи майка си в намирането на решение.

Заедно със брачна половинка си ще устоите и ще преодолеете всичко. Заедно, като едно цяло, тъй като Библията споделя: „ И ще остави човек татко си и майка си и ще се привърже към жена си, и двамата ще бъдат една плът “.

Но, в случай че диференциацията не е настъпила, в случай че пъпната шнур не е прерязана, нямате късмет, тъй като както вълчицата пази вълчето си, както лъвицата е подготвена да убие за лъвчето си, по този начин е и майката, която не оставя сина си да си отиде, да порасне, не одобри неговата самостоятелност ще се бори с теб до края. И, в случай че той не е на ваша страна, а на нейна – наведете глава пред силата на тази ненормална, патологична, само че въпреки всичко обич – и откакто се наплачете, кажете: „ Съгласна съм “. И, загърбвайки предишното, потърсете различен мъж, като не забравите да ревизирате положението на пъпа му и неналичието на пъпна шнур с майка му от другата страна.

 infomax-logo-50-15-HW

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР