Неотдавна в групова терапия на двойки чух един от участниците

...
Неотдавна в групова терапия на двойки чух един от участниците
Коментари Харесай

„Целта и функцията" на жената не е да поддържа къщата и да храни - МОРГАН СКОТ ПЕК

Неотдавна в групова терапия на двойки чух един от участниците да споделя, че „ задачата и функционалността “ на жена му е да поддържа къщата и да го храни.

Аз бях ужасяващ от неговия мъжки национализъм.

Мислех си, че мога да показвам погрешността на това мнение, като попитам другите участници по какъв начин възприемат задачата и функционалностите на своите съпруги и съпрузи.

За мен беше извънредно да чуя и останалите шест мъже и дами да дават сходни отговори.

Всички те дефинираха своите съпрузи в цялостна взаимозависимост от себе си, не разбираха, че техните сътрудници може да имат лично битие, настрана от тях и от брака им.

„ Боже мой! – възкликнах аз. – Не е чудно тогава, че всички вие имате проблеми в браковете си и ще продължите да ги имате, до момента в който не осъзнаете, че всеки има своя лична орис “.

Групата се смръзна и сконфузи от това мое изявление.

Чистият комунизъм да вземем за пример развива философия, която всъщност не е изключително друга от тази на упоменатите двойки, а точно, че задачата и функционалностите на индивида са да служи на връзката, групата, колектива и обществото.

Само ориста на страната е от някакво значение, ориста на личността няма стойност.

Чистият капитализъм, въпреки това, е привързан към ориста на обособения човек даже когато е в ущърб на връзката, групата, колектива и обществото.

Вдовици и сираци могат да страдат, само че това няма да попречи на частния притежател да се наслаждения на плодовете на своята персонална деятелност.

За всеки остроумен разум е ясно, че такива позволения на казуса за самостоятелността в човешките връзки не могат да имат триумф.

Има взаимна взаимозависимост сред здравето на личността и здравето на обществото.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР