Неотдавна Uber започна тестването на безпилотни автомобили в САЩ. Изпитанията

...
Неотдавна Uber започна тестването на безпилотни автомобили в САЩ. Изпитанията
Коментари Харесай

Автономен автомобил на Uber прегази жена в САЩ; робомобилът нямало как да избегне ПТП-то

Неотдавна Uber стартира тестването на безпилотни коли в Съединени американски щати. Изпитанията към този момент са прекъснати, тъй като самостоятелен автомобил на компанията прегази велосипедистка, пресичаща пътя. Малко по-късно, дамата умря в болничното заведение.
Първото в историята ПТП на робомобил, завършило с летален излаз , бе записано в понеделник вечерта, когато самостоятелният автомобил удари жена, която пресичала пътя няколко метра пред пешеходната пътека. Пострадалата 49-годишната Елейн Херцбърг бе откарана в болничното заведение, където умря от контузиите си. Наблизо бе открит нейният велосипед, обсипан с пакети и движимости. Според първичните данни, дамата е била бездомна.

Шефът на полицията в град Темпе, Аризона, съобщи че произшествието е нямало по какъв начин да се избегне. Според Силвия Муар, оглавяваща полицията в Темпе, ПТП-то е било неизбежно, без значение дали при самостоятелно или ръчно ръководство на автомобила. Това демонстрира записа на камерата на транспортното средство на Uber.

На записа се вижда, че жертвата ненадейно изскача от неосветена част на улицата непосредствено пред автомобила. Той се е движел със скорост 38 благи в час (около 61 км/ч) при ограничаване от 35 благи в час (56 км/ч). Намиращият се в купето лидер нищо не е видял и единствено чул звука от сблъскването. Разследването сподели, че робомобилът не е задействал спирачките.



Муар означи, че на към 30 метра от ПТП-то се намира добре осветена пешеходна пътека, само че жертвата е предпочела да пресече в неосветено място.

Следствието продължава. На служителя на Uber ще бъдат повдигнати обвинявания.

Пресслужбата на Uber заяви, че компанията приключва тестването на своите робомобили в Сан Франциско, Финикс, Питсбърг и Торонто.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР