Неотдавна споделихме с вас за , който Московският сити балет

...
Неотдавна споделихме с вас за , който Московският сити балет
Коментари Харесай

Из живота на една балерина

Неотдавна споделихме с вас за, който Московският сити балет ще показа за първи път пред българска аудитория. На 24 ноември феновете в зала 1 на НДК, а броени дни по-късно и тези във Варна и Бургас ще имат удоволствието да се допрян до един хубав и елегантен свят, пресътворен на сцената от надарените балерини и балетисти на фона на музиката на Прокофиев.

Московчанката Юлия Журавльова е радвала публиката във водещи функции и в други постановки, измежду които са " Дон Кихот ", " Лешникотрошачката ", " Лебедово езеро ". Юлия е от тези дами, които не остават незабелязани. При нея физическата хубост е единствено финален щрих, а не първооснова на харизматичното лъчение, което пленява публиката. Зад лекотата, с която Юлия се превъплъщава във всяка своя роля, има и нещо, което остава прикрито за фена. Това точно е големият труд, волята и отдадеността на изкуството. Балерината ни пуска в своя свят без преструване, искрено и семпло – както вършат огромните актьори, които знаят цената си. Тя е подготвена да показа с нас даже марката балетни обувки и козметиката, които употребява – надлежно GEYNOR и KRYOLAN, както и това, че репетира най-малко сред 2 и 6 часа дневно, че се храни по малко и че извънредно рядко, единствено на празници, си разрешава алкохол.

Юлия , в балета всяка стъпка, всеки скок или пирует носи обръщение. Трудността, с която го изпълнявате?

Всичко зависи от постановката. Всяка си има свои нюанси, собствен фасон. Различно е. Понякога е по-просто, различен път е по-сложно да покажеш това, което желае да съобщи хореографът.

По време на задграничните турнета има ли там сътрудници, които желаят майсторски клас – да вземем за пример двудневен?

Молби за осъществяване на майсторски класове има доста, само че защото нашите представления са многочислени, не всеки път това може да се случи.

Организирали ли сте до момента уъркшоп с деца, които желаят да се занимават с балет?

В Англия в нашите постановки вземат участие деца от локална балетна школа.

Помагали ли сте на някого вярно да си избере пачките, балетните обувки, театралния костюм, облеклото за подготовка?

За cценичните костюми дават отговор художниците по костюмите и тези, които ги шият, а персоналното си репетиционно облекло всеки сортира самичък.

Спектаклите във Варна и Бургас са надлежно на 26 ноември в Двореца на културата и спорта и на 27 ноември в Държавната опера. Билети могат да бъдат закупени в мрежата на.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР