Неотдавна разбрахме, че Tesla разработва собствен процесор за своите електромобили,

...
Неотдавна разбрахме, че Tesla разработва собствен процесор за своите електромобили,
Коментари Харесай

Bloomberg: електромобилите на Tesla ще използват процесори на Intel, вместо на NVIDIA

Неотдавна разбрахме, че Tesla създава личен процесор за своите електрически автомобили, който може да се появи в някои от бъдещите модели, само че към момента разчита на решенията на други компании.
През последните няколко години сътрудник на Tesla бе компанията NVIDIA. Може да се каже, че в действителност “бе”, тъй като в този момент Tesla реши да употребява процесорите на Intel. Информацията е на Bloomberg, който цитира добре осведомени с проектите на Tesla вътрешни източници на информация.

Според тези данни, всички електрически автомобили на Tesla, в това число и наскоро излезлият Model 3, ще бъдат оборудвани с процесори на Intel.

Причината за това решение е незнайна. И трите компании – Tesla, NVIDIA и Intel, отхвърлиха да разясняват. Но в случай че тази информация се удостовери, това ще бъде напълно ненадейно развиване на нещата.

За NVIDIA, взаимната работа с Tesla е на първо място въпрос на имидж, изключително на фона на слабите продажби. Разбираемо е, че хилядите предварителни поръчки на чипове за Model 3 направиха от Tesla прекомерно прелъстителен клиент и може би Intel е направил на Мъск някакво по-интересно предложение.

Последно време се вижда, че процесорният колос с необикновен възторг се втурва в автомобилната индустрия. Миналата седмица Waymo избра хардуера на Intel за своите безпилотни коли, а Tesla може да се окаже още една победа на този фронт.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР