Неотдавна Microsoft представи голямото есенно обновяване Windows 10 October 2018

...
Неотдавна Microsoft представи голямото есенно обновяване Windows 10 October 2018
Коментари Харесай

Microsoft повиши цената на Windows 10 Home с 40%

Неотдавна Microsoft показа огромното есенно възобновяване Windows 10 October 2018 Update, което явно не бе добре тествано. Най-големият проблем на ъпдейта бе изгубването на данните, фотосите, музиката и друга информация на огромен брой консуматори. Очаква се завеждането на правосъдни каузи против софтуерния колос, макар че съгласно новата версия на EULA, Microsoft не носи отговорност за загубата на данни.



Тези събития не попречиха на Microsoft да вдигне цените на своите софтуерни артикули. Миналата седмица нарастна Office 365, а в този момент някак напълно безшумно се качи цената на операционната система Windows 10 Home.

Досега Windows 10 Home се оферираше в формалния уебсайт на компанията при цена $99,99. Сега виждаме, че цената на домашната версия на новата операционна система е към този момент $139 . В българската версия на Microsoft Store цената е  279,99 лв. с Данък добавена стойност . Увеличението е с почти 40%.



Лесно можем да забележим, че цената на професионалната версия Windows 10 Pro е $200 . В българската версия на Microsoft Store, цената на Pro версията е 509,99 лв. с Данък добавена стойност.



Засега, цената на операционната система в онлайн комерсиалните площадки е предходната. Редица онлайн търговци на дребно оферират и по-евтини OEM цени на дребно.

Няма информация, за какво Microsoft покачва цената на Windows 10 точно в този момент. Това вероятно ще окаже въздействие и на цените на компютрите, които се продават с конфигурирана Оценка за съвместимост Windows 10.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР