Неотдавна Microsoft обеща, че по време на конференцията Ignite ще

...
Неотдавна Microsoft обеща, че по време на конференцията Ignite ще
Коментари Харесай

Microsoft представи Windows Server 1709 с нова Windows Subsystem for Linux

Неотдавна Microsoft даде обещание, че по време на конференцията Ignite ще показа новата версия на операционната система Windows Server. Разработчиците удържаха на думата си и при започване на седмицата анонсираха в канала Semi-Annual новата версия Windows Server 1709.
Windows Server се популяризира посредством два канала, като вторият е Long-Term Servicing. Независимо от метода, Microsoft даде обещание цялостен надзор върху обновяването на сървърите. Самото име на канала Semi-Annual подсказва, че е предопределен за изпращане на обновявания два пъти в годината.

Windows Server 1709 съдържа редица усъвършенствания, в това число обновените облици на контейнерите Server Core, посредством които потребителите с минимални старания ще могат да реалокират в контейнерите съществуващите в този момент приложения. Размерите на контейнерите Server Core е намалял с 60%, а на контейнерите Nano Server – с 80%.

Новата Оценка за съвместимост към този момент има вградена поддръжка на Linux контейнерите. За работа с Linux приложенията в Оценка за съвместимост Windows Server е предопределена системата Windows Subsystem for Linux. За ръководството на Windows Server се предлага браузърната платформа Project Honolulu.

Windows Server 1709 би трябвало да излезе през октомври в облачната система Azure и оттова ще може да бъде изтеглена от клиентите на MSDN и Software Assurance.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР