Необяснима тревожност, пристъпи на паника, депресия… Все по-чести заболявания на

...
Необяснима тревожност, пристъпи на паника, депресия… Все по-чести заболявания на
Коментари Харесай

Ако имате необяснимо „чувство на тревожност“, избягвайте тези 10 храни

Необяснима тревога, пристъпи на суматоха, депресия… Все по-чести болести на актуалния уплашен човек. Масовите прояви на този тип душевен болести са в основата на многочислени изследвания. Един методите, споделят учените, да бъдат облекчени и даже победени е посредством храната, която засегнатите от тях употребяват.

Ето образец за 10 типа храни, които могат да подхранват тревогата и пристъпите на суматоха.

1.Кофеина

Кофеинът има отдавна репутацията на стимулант и средство което ободрява. Трябва да знаете обаче, че той може да провокира и признаци сходни на тези при неоснователно тревожните положения. Кофеинът може да провокира възприятие на гадене, раздразнение от светлина, раздразнителност и да, даже тревога. Ако страдате от безпричинна тревога заменете утринната чаша кафе с билков чай или зелен плодов сок.

2. Изкуствени подсладители и рафинирана захар

Макар да е мъчно да се избегне захарта, която на практика се крие във всичко, би трябвало да създадем оптималните старания, с цел да я понижим. Макар самата захар да не провокира тревога, тя основава предпоставки, които могат да изострят признаците на тревога и да понижи опциите на тялото да се пребори със напрежението. Прекалената приложимост на захар може да докара до безпричинна промяна на възприятията, сърцетуптене, мъчно съсредоточаване и неоснователно възприятие на отмалялост. Всички тези признаци могат да се дефинират като начален стадии на тревога или паник офанзива.

3. Глутен

Глутенът това е протеин съдържащ се в житото, ръжта и ечемика. В доста от случаите на тревога глутенът може да е факторът отключил болестта. Хора заболели от цьолиакия (Глутенова ентеропатия) и имащи нетърпимост към глутен са под висок риск от меланхолия и безпричинна тревога. Спрете приемането на глутен и ще се изненадате какъв брой бързо ще намалеят пристъпите на безпричинна тревога и офанзивите на суматоха.

4. Преработените храни

В тях като предписание има неизброими подобрители и консерванти. Рафинираното брашно и рафинираната захар подхранват нездравословните бактерии и микроби в червата. Много проучвания демонстрират, че положението на червата е един от главните фактори предизвикващи хроничната тревога. По опция предпочетете салата, зеленчукова или плодова пред грил-парти.

5. Алкохол

Една чаша вино на вечеря е нещо задоволително и даже потребно. Проблем става, когато чашките станат повече. Алкохолът в огромни количества може да форсира появяването на признаци на тревога. Алкохолът е токсин, който води до погрешно действие на мозъка и до физически промени, подбудени от отрицателното влияние върху равнищата на серотонин в мозъка (хормонът на положителното настроение). Алкохолът провокира отрицателно влияние върху нервната система, намалява равнищата на кръвна захар и води до мощна дехидратация.

6. Млякото и някои млечни артикули

Може да ви се стори необичайно, само че млякото е в основата на появяването на тревога и паник офанзиви при доста хора. Най-вече при тези имащи нетърпимост към лактозата. При доста хора казеинът, протеинът в кравето мляко, е мъчно смилаем. При тях той основава безпорядък в храносмилателната система – диария, запек и отичане на корема.

7. Газирани питиета

Най-масовите подсладители на газираните питиета, като аспартам да вземем за пример, са нездравословни, наред с другото, тъй като блокират производството на серотонин в мозъка. Предполага се, че при доста хора аспартамът провокира главоболие, бодърствуване, тревога и смяна на настроението.

8. Пържени храни

Пържената храна е освен сложна за мелене, само че и има релативно дребна хранителна стойност. Когато се комбинира нездравословна храна с още по-нездравословни способи за нейното подготвяне е сигурна появяването на признаци на хронична безпричинна тревога. Повечето пържени храни се подготвят с хидрогенирано олио. То е потвърдено нездравословно освен за тежестта ви, само че и за вашето сърце. Намалете внезапно използването му.

9. Плодови сокове с добавена захар

Има три типа захар – цукроза, глюкоза и фруктоза. Фруктозата е естествената захар в плодовете и зеленчуците. Обикновено към плодовите сокове се прибавя фруктоза. Проблемът е, че фруктозата се преработва единствено в черния дроб и тя не е желания енергиен източник за тялото. Когато ядем плодове, фибрите са тези, които ни защищават от поемането на прекомерни количества фруктоза. Когато фибрите липсват, както е при плодовите сокове, има сериозен риск от предозиране.
Ако сте фен на плодовите сокове най-добре си ги приготвяйте сами в къщи.

10. Храни с високо наличие на натрий

Вече би трябвало да сме наясно с пропадналата доктрина от края на предишния век за полезността на храни с ниско наличие на мазнини. Реалността демонстрира, че множеството храни без мазнини съдържат високи количества захар и/или натрий.
Вече е потвърдено, че прекомерното количество натрий в тялото провокира разстройства в нервната система и нарушава имунната система. Ясно е, че прекомерната консумация на сол /натрий/ води до затлъстяване, високо кръвно налягане и задържане на вода в тялото. Няма подозрение, че солта е нужна част от храната, само че когато е в по-големи количества може да отключи тревога, под паника офанзиви и меланхолия.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР