Необосновано е уволнението на ръководството на Агенция Пътна инфраструктура. В

...
Необосновано е уволнението на ръководството на Агенция Пътна инфраструктура. В
Коментари Харесай

Бившият шеф на АПИ: Всъщност строим най-евтините магистрали

Необосновано е уволнението на управлението на Агенция " Пътна инфраструктура ". В това бе безапелационен в ефира на " Нова " някогашният началник на организацията Георги Терзийски.

В четвъртък Терзийски и заместниците му проф. Олег Асенов и инж. Иван Досев. Като претекст бе посочено - предплатени заплащания по планове за строителство на пътна инфраструктура, които нямат планова подготвеност и позволение за градеж към 26 май 2021 година

По думите на Терзийски точно предплатените заплащания били изискването, с цел да стартира един план да се осъществя преди всичко.

" Проектната подготвеност и разрешението за градеж не са условия за заплащане на задатъка. Те са разследване от заплащането на задатъка. Подготовката за строителството е доста по-тежък развой, в сравнение с самото строителство ", съобщи уволненият началник на Пътната организация.

Терзийски разяснява и проблема към държавното сдружение " Автомагистрали " и подозренията на членове на Комисията по проверка в някогашния парламент на непрозрачно консумиране на 5 милиарда лв..

" Как са разходвани непрозрачно тези пари? Кой го споделя? Аз няма по какъв начин да настоявам това, защото съм сигурен, че това не е по този начин. Това е още едно подстрекателство, който никой в комисията не обясни. 5 милиарда са средства обезпечени от държавното управление, с цел да се подсигурява необратимостта на построяването на огромните инфраструктурни планове, а не са по сметките на " Автомагистрали ", безапелационен бе Терзийски.
 Отстраненият от АПИ Иван Досев: 470 млн.лв. са дадени предплатено за автомагистрали
Отстраненият от АПИ Иван Досев: 470 млн.лв. са дадени предплатено за автомагистрали

Избрани компании не били взели участие, увери Досев

Също като " подстрекателство " дефинира Терзийски това, че в България се строят най-скъпите автомагистрали в Европа.

" В България строим най-евтините автомагистрали в Европа. Има проучване на Камарата на строителите, което го демонстрира. Нека специалистите да приказват. "

Единствената автомагистрала, влизаща в класацията на най-скъпите в Европа била Автомагистрала " Люлин " със междинна цена 9 млн. евро на километър. Тя обаче била проектирана и строена при предни ръководства - през 2005-2008 и " при напълно други равнища на цената на труда и материалите. " След това се постановяваше да ремонтираме тази най-скъпа българска автомагистрала, оправда се Терзийски.
 Дружество „ Автомагистрали “ взело задатъци за 1.206 милиарда лева Обновена
Дружество „ Автомагистрали “ взело задатъци за 1.206 милиарда лева

Манолова упрекна, че са давани поръчки на близки до властта компании, Аврамова изиска да не се вършат погрешни внушения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР