Необичайно дуо от вибрафон и китара ще свири довечера на

...
Необичайно дуо от вибрафон и китара ще свири довечера на
Коментари Харесай

Необичайно дуо от вибрафон и китара на фестивала „Мартенски музикални дни“

Необичайно дуо от вибрафон и китара ще свири тази вечер на фестивала „ Мартенски музикални дни “ в Русе. Концертът на Виви Василева и Лукас Кампара Джиниз ще показа творби от класиката до наши дни.

Фестивалната стратегия довечера е напълно премиерна от авторски аранжименти на произведения от Бах до Пиацола в осъществяване на екстравагантното и извънредно надарено дуо на Виви Василева и бразилският китарист Лукос Кампара Джиниз, които вършат дебют на русенска сцена.

„ То това е обикновено за нас, перкусионистите, че ние търсим границите на опцията. Това дуо вибрафон и китара в действителност го няма и първоначално ние свирихме единствено аранжименти, само че към този момент сме доста горди, че в последните години работихме с доста композитори “, сподели Виви Василева, която изрази насладата си да взе участие на фестивала „ Мартенски музикални дни “.

„ Днес ще свирим една пиеса-три митове бразилски от доста специфичния композитор Сержо Асад. Той е писал за челиста Йо Йо Ма и той написа тези три митове за нас. Това е първото публично произведение автентично за китара и за вибрафон “, сподели още Виви Василева.

И даде обещание на публиката забавна среща с коктейл от музика от разнообразни столетия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР