Необичайни тактики за абордаж изпробваха британските кралски морски пехотинци от

...
Необичайни тактики за абордаж изпробваха британските кралски морски пехотинци от
Коментари Харесай

„Летящи командоси“: Британски морски пехотинци на абордаж с джет раници

Необичайни тактики за абордаж изпробваха английските кралски морски пехотинци от 42-ра Командо група по време на последните си учения. Войниците използваха авиокостюми предоставени им за тест от „ Гравити индъстрис “, с цел да ревизират тяхната употреба в бойни обстановки.

Войниците са имали опция да употребяват летящите раници с мотор три дни на борда на стражевия катер „ Тамар “. Устройството е потвърдило, че е добра опция на хеликоптерите при абордажни интервенции на морски съдове, декларират от компанията пред „ Ройтерс “.
Снимка: btvnovinite.bg
При потреблението на хеликоптер командосите се спускат по въже и ръцете им са заети, до момента в който с летящите раници оръжията има са в подготвеност да стрелят. Друго преимущество е, че няколко души могат по едно и също време да нападат кораба, до момента в който при спускането с въже от хеликоптер, бойците би трябвало да се изчакват един различен.

На видеозапис от военните учения се вижда, че летящите раници с мотор са потребни и при абордажни интервенции от един кораб на различен. Пехотинците с авиокостюмите са по-маневрени и съумяват да трансферират въжени стълби от своите лодки към атакувания транспортен съд, което оказва помощ на техните приятели да получат по-бърз достъп.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Идеята на авиокостюмите е да дават рисково бърз достъп до всяка част на атакувания транспортен съд, бързо да се ориентираш към задачата или да се евакуираш “, споделят от компанията производител.

„ Авиораницата е все по-често обсъждана като самобитна гражданска война в тактическите качества на разнообразни типове спецчасти и нейните приложения надалеч не се изчерпват единствено с абордажните интервенции “, разясняват разработчиците на технологията.

Раниците към този момент са били тествани и от екипи на парамедици от Бърза помощ в труднодостъпни планински райони, с цел да доближат до хора по време на избавителни интервенции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР