Необичайна технологична новина циркулира из социалните мрежи. The Verge са

...
Необичайна технологична новина циркулира из социалните мрежи. The Verge са
Коментари Харесай

Apple твърди: Despacito е химнът на България

Необичайна софтуерна вест циркулира из обществените мрежи. The Verge са разгласили материал, съгласно който изкуственият разсъдък на Apple – Siri мислел, че песента Despacito е химнът на България.
Към материала е прибавен и видеоклип, на който се вижда този резултат, когато редакторът на изданието Ник Слат попита своят мобилен телефон за химна на страната ни.
Към момента не е ясно за какво този резултат се появява на някои устройства.
Според експерти това се дължи на неверни данни на търсачката Bing, която беше наложителна за потребление на телефоните на Apple до скоро.
При възобновяване на операционната система на устройствата, желаната търсачка към този момент е Гугъл.
В материала си редакторите от The Verge настояват, че при всяко едно устройство на Apple резултатите ще бъдат едни и същи – Siri ще твърди, че Despacito е националният ни химн.
Правейки опит с устройство в България, Siri обаче дава различен отговор. Тук асистентът твърди, че "Мила Родино " е химнът на страната ни. Едно от обясненията за вярното съмнение обаче може да бъде, че устройството все рак се намира в България и маркерите за търсене се трансформират.
Въпреки това странните резултати провокираха мнения в обществените мрежи, като някои наши консуматори приканиха вицепремиерът Валери Симеонов да се сезира по проблема.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР