Необичаен за коронавируса симптом издава заразяване с т.нар.индиец – индийския

...
Необичаен за коронавируса симптом издава заразяване с т.нар.индиец – индийския
Коментари Харесай

Необичаен симптом издава индийския щам. Бъдете внимателни!

Необичаен за ковид признак издава заразяване с т.нар.индиец – индийския Делта-вариант на Ковид-19.

Новата вариация може да се прояви със стомашно-чревно разстройство, заяви ТАСС. " От такива признаци на инфекцията в последно време се оплакват доста руснаци, инфектирани с Ковид-19 ", сподели белодробният експерт доктор Алексей Никишенков.

" Обикновено не знаем пред какъв вариант сме изправени, тъй като в рутинната процедура не се вършат проучвания за подвида на ковид. Но мога да отбележа, че напоследък, откакто стартира разпространяването на варианта Делта, пациентите с ковид все по-често се оплакват от разстройства на стомашно-чревния тракт - диария, коремни болки. Тези признаци се прибавят към известните отпреди - кашлица, уязвимост, болки в мускулите ", сподели той, представен от Лупа.бг.

Появата на " стомашен коронавирус " при пациентите, инфектирани с разновидността Делта, удостовери и имунологът доктор Владимир Болибок.

" За Делта-варианта, който в този момент нападна, е присъщ така наречен " стомашен коронавирус ". Често към известните признаци се прибавят болки в корема, повръщане и диария ", сподели той.

Вирусологът доктор Виктор Ларичев е безапелационен, че всички признаци, проявявани до момента от пациентите, инфектирани с главния вид на ковид, остават настоящи и при индийския вариант. " Симптомите остават същите. При всички инфекциозни болести първо се покачва температурата - това е било по този начин, по този начин и остава ", акцентира той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР