Необходимо е като законодатели да направим ревизия на президентските квоти

...
Необходимо е като законодатели да направим ревизия на президентските квоти
Коментари Харесай

Божанков хвърли бомба! Започва мощна акция срещу президента Радев

Необходимо е като законодатели да създадем проверка на президентските квоти и пълномощия дадени от Народното събрание. Направих цялостен обзор на тези пълномощия и приготвих законопроект, който лишава квотите на президента в държавни регулатори и разнообразни органи. Това разгласи в дълъг пост във Facebook депутатът от " Продължаваме промяната-Демократична България " Явор Божанков.

Освен преразглеждане на президентските квоти, планът " Божанков " планува, по неговите думи, законово ограничаване при служебните кабинети за кадрови промени, когато разделянето на управляващите е нарушено.
-->
Депутатът дава образец: Министерският съвет предлага, а президентът назначава с декрет дадена служба.

" Как работи този принцип при длъжностен кабинет? Радев назначава длъжностен кабинет. Този кабинет не се регистрира пред Народно заседание. Същата служебна власт предлага шефове на служби за сигурност, основен секретар и други А Радев утвърждава с декрет назначения на личния си кабинет. Тотално тъпчене на разделянето на управляващите, тяхната самостоятелност. И най-много на правилото - власт, власт възпира. "

Промените включват - Божанков изрежда: Съвета за електронни медии, Българска национална банка, Комисия за отбрана от дискриминация, службите за сигурност. " И доста други. Ако не желаеме съветско въздействие в държавните органите, би трябвало да действаме институционално и кардинално. "

Законопроектът планува квотите да се преразпределят към Народното събрание, само че изборът да става по друго време и в разнообразни легислатури, с цел да не господства едно Народно заседание в даден регулатор.

Божанков признава, че " това Народно заседание върви към промени в Конституцията, само че процедурата е тежка а болшинствата - несигурни ". За своя план ще търси поддръжка от парламентарната си група, " по-късно от останалите парламентарни групи ". Този законопроект ясно ще покаже кой от коя страна застава, споделя в умозаключение Явор Божанков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР