Необходими са редица законодателни промени, отбелязва съветникът муПриоритетите на новоизбрания

...
Необходими са редица законодателни промени, отбелязва съветникът муПриоритетите на новоизбрания
Коментари Харесай

Приоритетите на Зеленски

Необходими са редица законодателни промени, отбелязва съветникът му
Приоритетите на новоизбрания президент на Украйна Владимир Зеленски са битка с корупцията и въвеждане на ред в правосъдната система. Това съобщи съветникът му и някогашен министър на финансите Олександър Данилюк, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Първият приоритет е битката с корупцията. Имаме проект да задействаме още веднъж антикорупционните органи и за това ще бъдат нужни редица законодателни промени и надлежно решение на Върховната рада. Вторият е да се вкара ред в правосъдната система ”, означи Данилюк в изявление за локално издание.

Съветникът на Зеленски посочи, че сега се приготвят съответни решения, които ще бъдат импортирани в Народното събрание. „ Екипът на новоизбрания държавен глава доста деликатно ще взема решение кадровите въпроси. Кандидатите за висши постове в администрацията на президента, външно министерство, Службата за сигурност на Украйна, Главната прокуратура, Съвета за национална сигурност и защита и други ще минават няколко събеседвания, ще получат оценка съгласно комплекса от критерии и едвам по-късно могат да разчитат на креслото ”, добави Данилюк.

Зеленски образува народен комитет, екип от трима-петима души, които ще преглеждат кандидатурите съгласно авансово избрани критерии. Те ще вземат консенсусно решение и ще дават рекомендация на президента, който ще има окончателната дума.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР