Необходими са радикални промени, каза турският президент Реджеп Ердоган, цитиран

...
Необходими са радикални промени, каза турският президент Реджеп Ердоган, цитиран
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Промените в правителството не са чистка, а пречистване

Необходими са радикални промени, сподели турският президент Реджеп Ердоган, представен от в. Хюриет. Държавният глава на югоизточната ни съседка приказва през вчерашния ден пред деятели на водената от него политическа групировка – Партията на справедливостта и развиването (ПСР) в Анкара.

Той поздрави събралите се с 16-ата годишнина на партията и акцентира потребността от промени. " През цялата наша история ние се променяхме и този път би трябвало да продължи. Реформите, които би трябвало да правим, би трябвало да са радикални ", сподели още той. Водачът съобщи за нуждата от промени в управлението на ПСР.

Ердоган уточни за персоналните рокади, осъществени преди време, в кабинета на Бинали Йълдъръм, когато бяха заменени 11 от 27 министри. " Това не е чистка, както настояват нашите врагове.

Това е филтриране. Подобни и даже по-радикални моменти водят до филтриране ", безапелационен бе Ердоган. Според Ердоган радикалните промени ще допринесат ние да победим на парламентарните избори през 2019 година " Тези промени ще ни разрешат да преобразим радикално нашата татковина към 2023 година ", съобщи той пред партийния актив, визирайки вековния празник от основаването на Република Турция от Кемал Мустафа Ататюрк.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР