Необходими са години на страната ни да осигури доставки, алтернативни

...
Необходими са години на страната ни да осигури доставки, алтернативни
Коментари Харесай

Експерти съветват да търсим залежи от газ в България и алтернативни доставки

Необходими са години на страната ни да обезпечи доставки, различни на съветския природен газ.

На ход са политиците - от тях се чака дълготрайно договаряне на твърди количества полутечен природен газ от други пазари.

" В района терминали на полутечен газ, които действат, са в Гърция - има един в Левитуса и един в Текирдаг в Турция. Тоест освен би трябвало да има съглашение сред България и страната, докарваща кораба, само че и да се закупи свободен потенциал и несъмнено, и то на добра цена ", показва Константин Стаменов – ръководител на Федерацията на индустриалните енергийни потребители.

А потреблението на терминали за втечняване и превозването на газа в допълнение оскъпяват.

Засега с изключение на азерския газ, нямаме кой знае какви варианти. Ето за какво България би трябвало да си обърне внимание на локалния рандеман, счита Антон Иванов – енергиен специалист.

" В Северозападна България има находища на газ, които са открити и съгласно сътрудниците, които се занимават с рандеман, считат, че Бързо може да се доближи до техния индустриален рандеман ", показва той.

Междувременно посредством Facebook посланикът на Руската федерация у нас дефинира като " свободен избор " решението на всяка страна да си договаря доставките.

" Смятаме, че жителите на страните, чиито водачи преглеждат опцията за отвод от съветските енергийни запаси, би трябвало да бъдат добре осведомени за това до каква степен ще се понижи качеството на живота им при толкоз безотговорни дейности ", съобщи Елеонора Митрофанова.

Докато Брюксел е безапелационен, че няма да заплаща за съветски газ в рубли, експерти предлагат София да взе участие в общоевропейско договаряне по отношение на различните доставки на синьо гориво.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР