Необходими са допълнителни мерки за увеличаване нивото на ваксинация в

...
Необходими са допълнителни мерки за увеличаване нивото на ваксинация в
Коментари Харесай

Кметове ще помагат във ваксинацията

Необходими са спомагателни ограничения за увеличение равнището на имунизация в област Шумен, тъй като темповете на имунизация изостават от междинните за страната, установи Областния спешен щаб, призован от губернатора Венцислав Венков. Кметовете на общини, участвали на съвещанието в понеделник, са дали обещание подпомагане. Те споделят, че към момента има съмнение и боязън у хората.
В област Шумен са приложени общо 79 356 дози ваксина, с което са обхванати 38 155 лица или това е 22,2 % от общото население на региона. С бустерна доза са 8 050 души или 4,7% от популацията в региона.
Решено е да се проведат съвещания на общинските спешни щабове, на които да участват екипи на РЗИ. Ще бъдат поканени да се включат общопрактикуващите лекари, кметовете на села, здравни посредници.
По данни на РЗИ – Шумен към днешна дата заболеваемостта на база 14 дневен интервал е 324 на 100 000 души население. Активните случаи в региона са 670. В община Шумен те са 502.
Изпълнителният шеф на МБАЛ Шумен доктор Димитър Костов заяви, че все още се следи към момента гладко повишаване на броя на пациентите в болничното заведение, като запас от кревати има, само че проблем остава дефицитът на медицински личен състав.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР