Необходими продукти: брашно - 260 г фино пудра захар - 2

...
Необходими продукти:
брашно - 260 г фино пудра захар - 2
Коментари Харесай

Шоколадово руло за Коледа

Необходими артикули:

брашно - 260 г тънко

пудра захар - 2 с.л.

сол - щипка

прясна квас - 15 г

маргарин - 80 г или масло

свинска мехлем - към 1/2 с.л.)

прясно мляко - 45 мл хладко

яйца - 1 бр.

ром - 1 с.л.

сметана - 1 с.л.

орехи - 150 г смлени

пудра захар - 50 г

сладко от кайсии - 4 с.л. (по опция домашно)

мрачен шоколад - 120 г

олио - 1 с.л. (не зехтин)

орехи - едро нарязани

Начин на подготвяне:

Зебра -serbó е едно от най-популярните маджарски обичайни сладкиши.

Много фамилии имат „ обред “, в който всяка година това вкусно шоколадово орехово руло има място на празничната софра. Рецептата по-долу е най-малко толкоз вкусна, неподражаема и доста ефектна и вкусна.

При нас цялото семейство го обича от години, откогато го направих! Може да бъде и акцентът на празнична софра! Ако желаете да изненадате обичаните си хора с нещо особено, пробвайте го, тъй като не го предлагам единствено за Коледа.

Подгответе, претеглете съставките. Натрошете маята в хладкото мляко, прибавете 1 чаена лъжичка пудра захар и я разбъркайте. Пресейте брашното в купа с останалата пудра захар, разбъркайте солта, разбийте в нея маргарина и мазнината, разбийте яйцето, прибавете рома, след което омесете с 1 с.л. заквасена сметана и втасалата квас.

Ако е належащо, коригирайте с малко брашно или заквасена сметана, с цел да се разтегли тестото ни елементарно. След фолио оставете в хладилника за 30 минути.

Правим съставките за пълнежа. При потребност смелете орехите, разбъркайте леко сладкото, пресейте пудрата захар. Смесете орехите и пудрата захар.

Поставете тестото върху леко набрашнена хартия за печене. Разтегнете в правоъгълник с размери 30 × 40 см. Поръсете със сладко, поръсете отмерено с подсладените орехи, след което навийте по по-дългата страна.

И тук можем да оставим 1-1 см лента в профил, която сгъваме във вътрешността преди навиване, с цел да не изтече пълнежът ни сигурно. Внимателно прехвърлете в квалифицираната тава за печене с хартията за печене /тава за печене/ и оставете да престои на топло място за 60 минути.

Печете ароматното сладко руло в авансово загрята фурна на 180°C за 30 до 35 минути. Поставете върху тава за печене и охладете изцяло.

Шоколадът с олиото се разтопява на водна пара, заливат се охладените рулца и от горната страна се поръсва с едро нарязаните орехи или цели орехи, както ви харесва.

Оставете глазурата на това обичано шоколадово руло да се стегне изцяло (не в хладилника, а на хладно място) и сервирайте нарязана по избор.

Не предлагам това шоколадово руло Зебра за Коледа единствено за празниците!

Насладете се!

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР