Необходима е ясна политическа формула и коалиционно споразумение. Много бързо

...
Необходима е ясна политическа формула и коалиционно споразумение. Много бързо
Коментари Харесай

Нейнски: Необходима е ясна политическа формула и коалиционно споразумение

„ Необходима е ясна политическа формула и съдружно съглашение. Много бързо би трябвало да се контролират връзките в обединението, което ще изпрати сигнал на открито, че сме постоянни. “ Това разяснява някогашният външен министър Надежда Нейнски пред bTV.

Според нея регулирането на връзките е доста мъчно и за това се заплаща политическа цена.

Писмото на нидерландското държавно управление към този момент е изпратено до Народното събрание в Хага

„ Ще се знае кой защо носи отговорност. Това важи и за Шенген. В случая е заложен националният интерес и евроатлантическото болшинство би трябвало да излъчва ясни сигнали. А не кой защо се надиграва “, съобщи Нейнски.

Тя сподели и че участието ни в Шенген зависи единствено от нас.

„ На 24 януари има среща на равнище министри и това е последният ни късмет за Шенген на този стадий. Техническите критерии сме ги изпълнили, остава казусът с доверието. За да стоим съществено пред нашите сътрудници и съдружници, би трябвало да излъчваме поредност, изясни Нейнски.

Страната получава 4,5 милиарда кубически метра газ годишно от Русия

Тя разяснява решението първо да се вкара такса за пренос на съветски газ, по-късно да се анулира.

„ Смятате ли, че Унгария няма да реагира на въвеждането на тази такса, Ние с цел да стоим съществено пред нашите сътрудници и съдружници би трябвало да излъчваме предсказуемост и поредност. Няма по какъв начин първо да се одобри такса по-късно да се сътвори явен проблем и тази такса да се анулира поради Шенген. Освен това лощ знак даваме, тъй като страните могат да стартират да вземат решение вътрешнополитическите си проблеми посредством България “, каза  Нейнски.

Вижте още във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР