Необходима е много силна и бърза външна политика по отношение

...
Необходима е много силна и бърза външна политика по отношение
Коментари Харесай

Борисов иска границите на ЕС да се охраняват като Берлинската стена

Необходима е доста мощна и бърза външна политика във връзка с мигрантския поток към Европа. Така министър председателят Бойко Борисов разяснява пред публицисти в Брюксел настоящия спор в Европейския съюз по отношение на мигрантските квоти . Борисов взе участие в постоянното съвещание на Европейския съвет, прецизираха от Министерски съвет.

Според българския министър председател границите на Съюза би трябвало да бъдат мощно охранявани " както преди време сред Западен и Източен Берлин ".

Тези, които бягат от войната , ще бъдат одобрявани в европейските страни, а тези, които по стопански аргументи мигрират, да бъдат спирани и одобрявани там, където са желани. За регулирането на мигрантския поток към Европа е нужна дипломация, а не война, безапелационен е Борисов.

По тематиката за Брекзит министър председателят съобщи, че към момента нищо не е решено. " След като няма периоди, аз съм песимист . Нека изчакаме. Британия сега се тресе ", добави министър председателят.

По тематиката за удължаването на съветските наказания българският министър председател е на мнение, че не би трябвало да вземаме последна позиция .

" В момента газът за Турция минава през България . Когато стане подготвен " Турски поток ", той ще спре и с цел да не останат празни тръбите, договорихме на 1 юли 2018 година да е подготвен интерконекторът ни с Турция. Той се строи сега ", разясни Борисов.


" Турски поток " минава през България?

Това твърди турско издание

По думите му, едната тръба от " Турски поток " отива в Истанбул, а другата - в България, другояче оставаме настрана от газопреносната мрежа. " С това нещо съм срещнал и сътрудника Туск, и Юнкер. В кабинета на Юнкер стои точно тази скица на " Турски поток ". В термина, който сме приели, става въпрос не за пренос, а за търговия. Ние по нашите газови автомагистрали ще транспортираме. Газовият хъб се споделя " Балкан ", а аз прибавям към него и европейски ", добави Бойко Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР