Ненаситени мастни киселини, белтъчини, антиоксиданти, пробиотици и ключови микроелементи –

...
Ненаситени мастни киселини, белтъчини, антиоксиданти, пробиотици и ключови микроелементи –
Коментари Харесай

8 храни, които е препоръчително да ядем всеки ден


Ненаситени мастни киселини, белтъчини, антиоксиданти, пробиотици и основни микроелементи – това са най-важните хранителни субстанции, нужни за всекидневен банкет . Според специалистите в региона на здравословното хранене тъкмо тези нутриенти би трябвало да си набираме от колкото е допустимо по-качествени първични материали, лесни за обработка и асимилиране в организма.

За да ни улеснят в това начинание, специалистите показват най-пълноценните източници на основните хранителни субстанции. Това са храни, които можем, и би трябвало, да консумираме всекидневно, с цел да си подсигуряваме най-благоприятен хранителен режим.

Авокадо и бадеми за есенциални мастни киселини
Това са пресните артикули с най-високо процентно наличие на ненаситени мастни киселини по отношение на общото им тегло. Омега-3 и омега-6 киселините са основни противовъзпалителни фактори и регулатори на холестерола и триглицеридите – значим белег за здравословното ни положение. Успоредно с ненаситени мазнини, авокадото и бадемите са богати на фибри за поддържане на по-дълга задоволеност.

Яйца и киноа за протеини
Киноата е може би единствената растителна храна, която е пълностоен източник на протеини, т.е. съдържа всички незаменими аминокиселини, които организмът не може да си синтезира. Неин еквивалент измежду животинските артикули са яйцата – по едно и също време доста богати на белтъчини и на други значими субстанции – фибри и потребни мазнини.

Цветни плодове и зеленчуци и зелен чай – за повече антиоксиданти
Приятната оцветяване на цветните плодове и зеленчуци идва от високото наличие на бета каротини в тях, както и на други мощни антиоксиданти. Адекватно на тяхното количество имат единствено някои билки и най-много зеленият чай, изключително матча. Антиоксидантите са наложителни за всекидневен банкет с мощното си протективно деяние против свободните радикали и за общо подсилване на имунитета и здравето.

Свързани публикации.. Колко постоянно в действителност е добре да се храним? 0 4 храни, които съдържат повече протеини от яйцата 0 Комбиниране на храни за реализиране на 3 основни изгоди 0

Кисело мляко и туршиени артикули за повече пробиотици
Киселото мляко, маслините, киселите краставички и други туршиени артикули са най-пълноценният източник на потребни пробиотични бактерии. И тях би трябвало да си набираме всеки ден, тъй като чревната флора има към този момент изяснена водеща роля за храносмилането, имунитета, здравето на кожата и косата и други

Пресните цветни плодове и зеленчуци са незаместим източник и на съвсем всички значими витамини , както и на множеството микроелементи .

Факт е, че множеството храни, които консумираме всекидневно, освен не са потребни, а даже съдържат потвърдено нездравословни за здравето артикули. Ако сменяем всички модифицирани по какъвто и да било неестествен метод хранителни артикули с посочените нагоре пресни храни, ще създадем първата дребна стъпка за реализиране на огромната крачка към по-здравословния метод на живот.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР