Немски апарат за очен скрининг при деца PlusОptiх“ ще бъде

...
Немски апарат за очен скрининг при деца PlusОptiх“ ще бъде
Коментари Харесай

Община Стара Загора закупи апарат за очен скрининг на деца

Немски уред за очен скрининг при деца „ PlusОptiх “ ще бъде в поддръжка на предварителната защита на детското очно здраве. Той бе закупен от Община Стара Загора и следва да бъде употребен в детски ясли и градини. Ще бъде направен график за прегледите на старозагорските малчугани. За работата с него не се изискват специфични медицински знания.

Целта на скрининга, който се прави с машината, е да се улесни предварителната защита в ранна възраст и да се обезпечи опция за осъществяване на профилактика и ранна диагностика на възможни проблеми. Въпреки релативно високото равнище на осведоменост измежду родителите по казуса, те недооценяват смисъла на профилактичните ограничения.
-->
Скрининговите резултати не са диагноза, само че те дават съображение за по-нататъшно проучване и следене от офталмолог – експерт, а при нужда и съответното лекуване.  Според данните, над 80% от откритите в ранната детска възраст очни болести са лечими.

Апаратът към този момент бе презентиран в старозагорската Детска градина №20 „ Мир “ предходната година, а през днешния ден бе направено показно по какъв начин да се работи с него и на други медицински експерти от  общински ясли и градини. В изгодите от него се убедиха доктор Антония Тодорова, шеф на отдел „ Здравеопазване “ и Станимира Димитрова, шеф на отдел „ Образование “ в Община Стара Загора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР