Нелицензирани туроператори и туристически агенти предлагат пътувания и екскурзии в

...
Нелицензирани туроператори и туристически агенти предлагат пътувания и екскурзии в
Коментари Харесай

Мними туроператори подмамват с ниски цени, къде са капаните?

Нелицензирани туроператори и туристически сътрудници оферират пътувания и екскурзии в страната и чужбина. От началото на годината от Сдружение „ Обединение Бъдеще за туризма “ са подали 11 сигнала за мними туроператори , които работят нелегално. Те се ревизират от Икономическа полиция.

Нелицензираните туроператори и туристически сътрудници нормално набират клиенти през затворени групи в обществените мрежи . Парите се превеждат по сметки на физически лица или се предават на ръка в кафенета и заведения.

От сектора поучават пътуващите постоянно да изискват контракт за проведено туристическо пътешестване , към който би трябвало да има копие от лиценза на компанията, и касов бон за всяка импортирана сума.

Лицензираните туроператори и туристически сътрудници у нас са вписани в указател , оповестен в уеб страницата на Министерството на туризма, и всеки може да направи инспекция. От сектора споделят, че с цел да се реши казусът с незаконните пътувания, би трябвало да има туристическа полиция, като в други европейски страни. Настояват и за обединен надзорен орган, което ще улесни инспекциите в бранша .

Лицензираните компании са безапелационни, че хората би трябвало да бъдат дейни и да не си мълчат, в случай че се сблъскат с проведени незаконни пътувания . Сигнали могат да се подават към Комисията за отбрана на потребителите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР