Нелегални мигранти от Турция използват пътища през България, за да

...
Нелегални мигранти от Турция използват пътища през България, за да
Коментари Харесай

Мигранти влизат незаконно в Гърция през България

Нелегални мигранти от Турция употребяват пътища през България, с цел да влизат в Гърция, настояват гръцки медии, съобщи БНР.

Според управляващите в Атина мигрантският поток е намалял. Министърът по миграцията Митаракис направи изказване за медиите, че има внезапен спад на влезлите в Гърция незаконни мигранти тази година с помощта на изграждащата се ограда и мощната защита на река Марица.

В отговор няколко телевизионни и печатни медии направиха журналистическо следствие в региона на област Еврос и оповестяват, че взетите от гръцката страна ограничения не са спрели, а са „ трансформирали “ пътя на трафикантите. По информация на поданици в пограничния регион мигрантите влизали през България. Вестник „ Елефтерос типос “ разгласява даже карта на новия незаконен вход в Гърция.

Според изявленията мигрантите влизали от Турция на българска територия, като режели оградата, която била „ алегорична “, а българската гранична защита „ си затваряли очите “. Трафикантите ги поемали на българска земя и ги прекарвали в Гърция по горски пътеки. Така мигрантите, на групи от 50 до 100 души, най-вече мъже, влизат в Гърция през Еврос. Цитирани от медиите мигранти настояват пред гръцките гранични управляващи, че през България работи интернационален канал за трафик на хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР