Неконтролираният диабет засяга различни части на тялото, включително и кожата.

...
Неконтролираният диабет засяга различни части на тялото, включително и кожата.
Коментари Харесай

Тези проблеми с кожата издават диабет

Неконтролираният диабет визира разнообразни елементи на тялото, в това число и кожата.

Всъщност здравните специалисти предлагат хората с диабет да се грижат добре за кожата си, защото захарната болест може да аргументи редица кожни проблеми. Междувременно избягването на кожни проблеми също изисква положително ръководство на равнищата на кръвната захар.

Кожните проблеми пораждат заради високи равнища на кръвната захар, понижена сензитивност на нервите и неприятно кръвообращение.

Хората, които имат, също са склонни да получават кожни инфекции (както бактериални, по този начин и гъбични).

Ето някои от постоянно срещаните кожни проблеми, свързани с диабет.

1. Потъмняване на кожата в гънките на врата

Този кожен проблем се характеризира с по-тъмна кожа в гънките на врата, която на досег се усеща като кадифе. Всъщност това е един от първите признаци за развиването на диабет, който се демонстрира заради инсулинова устойчивост.

Освен задната част на врата, потъмняването може да засегне кожата на подмишниците и слабините.

2. Некробиоза 

Това е друго постоянно срещано кожно заболяване при хора с диагноза диабет. Причинява се от промени в кръвоносните съдове и доста наподобява на диабетната дермопатия.

Обикновено визира долната част на краката, където кожата пожълтява. С течение на времето лезиите могат да станат даже лилави.

3. Удебеляване на кожата в задната част на ръцете

Хората, страдащи от диабет вид 1, могат да виждат удебеляване на кожата в задната част на ръцете. Също по този начин става мъчно придвижването на ставите на пръстите.

4. Пожълтяване на лактите, стъпалата и ръцете

Неконтролираният диабет може да аргументи еруптивна ксантоматоза, която се характеризира със стегнати, жълти, сходни на грахово зърно лезии, които предизвикват сърбеж.

Обикновено се появяват на лактите, стъпалата и ръцете.
 11 знака, че страдате от диабет 11 знака, че страдате от диабет
Диабетът е извънредно подло заболяване. Голяма част от пациентите живеят с него в продължение на година и даже не подозират, че в т...

5. Диабетни мехури

Този кожен проблем може да засегне задната част на пръстите на ръцете и краката, а от време на време и предмишниците. Мехурите могат да се появят независимо или във тип на петна и наподобяват на изгаряне.

6. Диабетна дермопатия

При този вид кожно положение, известно още като пищялни петна, се появяват кожни лезии вследствие на промени в кръвоносните съдове. Обикновено те се локализират по пищялите, само че могат да се появят и по ръцете, бедрата или други области на тялото.

7. Пръстеновидни петна 
 6 ранни предупредителни признака на преддиабет, които всеки би трябвало да знае 6 ранни предупредителни признака на преддиабет, които всеки би трябвало да знае
Преддиабетът е междинно положение, което в множеството случаи води до развиване на диабет вид 2. Коварността му крие в това, че на практика...

Това е различен постоянно срещан кожен проблем при хората с диабет. Петната са червени или червеникавокафяви. Най-често се появяват по пръстите и ушите и могат да причинят лек сърбеж. В някои случаи се появят на гърдите и корема.

8. Склеродерма

Това е рядко разстройство, срещащо се при диабетици заради неприятен метаболитен надзор.

Характеризира се с удебеляване на кожата в горната част на гърба и врата. Може да се появи и по лицето или шията. Кожата става алена и наподобява като покрита с „ дървесни плаки “.

Болестта нормално прогресира постепенно в продължение на няколко години. С течение на времето понижава чувствителността в засегнатата област. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР