Некачествен ремонт на един от най-натоварените булеварди във Варна –

...
Некачествен ремонт на един от най-натоварените булеварди във Варна –
Коментари Харесай

Некачествен ремонт на един от най-натоварените булеварди във Варна възмути всички

Некачествен ремонт на един от най-натоварените булеварди във Варна – „ Христо Смирненски “, възмути жителите на града. Съвсем скоро след главната реорганизация има проваляне на асфалта. В момента в града се ремонтират и други улици, по които също се образуват неравности.
Пропадането е към една от шахтите на бул. “Христо Смирненски “ и съществено затруднява водачите. Често, пробвайки се да избегнат трудността, те навлизат в лентата за насрещно придвижване, а това е причина за произшествия.
Варненският бул. “Христо Смирненски “ се ремонтира към този момент повече от година. Няколко седмици след полагането на следващия пласт асфалт, част от пътното платно пропада, съобщи Българска национална телевизия.
Варненци недоумяват за какво дни след ремонта на правата, тя още веднъж има потребност от ремонт:
– Вижте тука тротоара, хубаво са го създали, тази дупка не е оправена.
– Не знам по какъв начин не са го видели или след това е станало, в този момент може би от водата, от бурята да е станало.
– Аз постоянно вървя до болничното заведение, щях да си счупя краката тука, а в този момент е асфалтирано, по какъв начин да кажа неприятно.
– Нищо не е направено. После ей там, сякаш го уравняваха, водата като прелее, всичкото отиваше към блока.
– Пропада преди да е пуснато още.
На какво се дължи?
– Съвест и на майсторите, в случай че щете, и естествено отклонение на средства. Те са доста неща, не е едно нещо.
От община Варна обявиха, че следва дотъкмяване на водопроводната система в региона. Едва по-късно ще бъде положен още един пласт асфалт.
„ По “Христо Смирненски “, по ВиК плана се подменя магистрален тръбопровод, след което ще се възвърне асфалтовата настилка до равнище краткотрайна настилка по този начин да се каже. В момента е краткотрайна настилка, по този начин, че да се отпуши придвижването в града и да могат да минават колите. Ще дойдат да си го оправят, колкото отново да може придвижването да не се затруднява, само че улицата към момента е в градеж “, изясни Петър Гарбузов, шеф на Дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустройство “.
Пропадналият сектор от булеварда ще бъде ремонтиран за сметка на компанията реализатор.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР